Απλοί τρόποι για να σταματήσεις να αγχώνεσαι!


 

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές από τους φίλους σου, την οικογένειά σου ή τον γιατρό σου να σου λέει ‘μην αγχώνεσαι’. Μπορεί να ξέρεις ότι έχουν δίκιο, όμως δεν είσαι σίγουρη για το πώς μπορείς να το καταφέρεις. Δεν υπάρχει κάποιο κουμπί για να πατήσεις ώστε να είσαι αυτομάτως χαλαρή, για αυτό προσπάθησε να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες κάθε φορά που πρέπει να σταματήσεις να αγχώνεσαι!

Άσκηση: Κάθε φορά που αγχώνεσαι ο εγκέφαλος σου το εκλαμβάνει ως φόβο και στέλνει ορμόνες που σε βοηθούν να είσαι σε επιφυλακή. Επειδή όμως δεν αγχώνεσαι μόνο όταν κινδυνεύεις αλλά και όταν απλά δεν έχεις προλάβει να κάνεις μια δουλειά, καλό είναι να αποφύγεις όλο αυτό τον πονοκέφαλο και την κούραση που προκαλεί το άγχος. Η συχνή άσκηση μπορεί κάνει επανεκκίνηση στον εγκέφαλό σου και να τον βοηθήσει να χαλαρώσει αμέσως!

Αποφασιστικότητα: Όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις είτε για κάτι σημαντικό είτε για κάτι ασήμαντο αγχώνεσαι πιο πολύ. Όσο πιο γρήγορα αποφασίσεις για κάτι, τόσο χαμηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες θα έχεις. Για να μην αγχώνεσαι, λοιπόν, μάθε να παίρνεις αποφάσεις βλέποντας τα πράγματα πιο απλοϊκά και βάζοντας τη λογική σου να δουλέψει μπροστά σε κάθε δίλλημα που παρουσιάζεται.

Μην φορτώνεις με συναισθήματα: Κάθε φορά που δεν εκφράζεις ένα πρόβλημά σου ή ένα συναίσθημά σου, γεμίζεις με άγχος. Κάθε φορά που θα παρουσιάζεται ένα πρόβλημα ή θα έχεις κάποιο αρνητικό συναίσθημα, καλό είναι να προσπαθείς να δεις την θετική πλευρά και να καταλάβεις γιατί αισθάνεσαι έτσι. Μια λογική λύση στο πρόβλημα θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως καλύτερα.

Δες το ποτήρι μισογεμάτο: Οι αισιόδοξοι άνθρωπο είναι πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και αγχώνονται λιγότερο από τους απαισιόδοξους. Εάν η αρνητικότητα είναι κάτι που σου βγαίνει φυσικά, τότε προσπάθησε να βρίσκεσαι με ανθρώπους που είναι αισιόδοξοι και βρες ένα στόχο στη ζωή σου.

 

 

Πηγή: joytv.gr


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ