Είσαι εθισμένη στο κινητό σου;


 

Τα υπερσύγχρονα smartphones και η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία μας έχουν σχεδόν εθίσει στις δυνατότητές τους, κάνοντας μας πολύ συχνά να ξεχνάμε ότι υπήρχε ζωή και πριν από αυτά. Είτε, λοιπόν, χρησιμοποιείς το κινητό για δουλειά, για ψυχαγωγία, φλερτ ή δικτύωση, η υπερβολή όπως θα είχες ήδη υποψιαστεί φέρνει αρνητικά αποτελέσματα.

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να απεξαρτηθείς για λίγο από το κινητό σου; Πάμε στοίχημα ότι θα σου αρέσει! Γιατί;

Θα είσαι πολύ πιο συγκεντρωμένη
Το κινητό σου αποσπά την προσοχή από πολλά πράγματα γύρω σου. Είτε δουλεύεις, είτε συζητάς με τους φίλους σου, με το που χτυπήσει το κινητό σου σταματάς να ενδιαφέρεσαι και ασχολείσαι μόνο με αυτό. Μάλλον ήρθε η ώρα να το σταματήσεις!

Θα κοιμάσαι καλύτερα
Και φυσικά χωρίς το άγχος μην χάσεις κάποια κλήση ή μήπως λάβεις μήνυμα και δεν το ακούσεις. Όταν απομακρύνεις το κινητό αυτόματα θα απομακρύνεις και την αυπνία.

Θα είσαι πιο δημιουργική
Σηκώνοντας τα μάτια σου από την οθόνη του κινητού σου, θα διαπιστώσεις ότι συμβαίνουν πολλά πράγματα γύρω σου που δεν παρατηρείς. Άρχισε να προσέχεις λεπτομέρειες, να ενημερώνεσαι και να συζητάς με άλλους ανθρώπους και θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα γεμίσεις νέες ιδέες που θα σε εξελίξουν.

Θα είσαι πιο χαλαρή
Σκέψου απλώς πόσο άγχος και ένταση σου προκαλεί ένα τηλεφώνημα, μήνυμα ή mail, το οποίο περιμένεις και δεν λαμβάνεις. Όλο αυτή η αγωνία και η νευρικότητα λοιπόν θα σταματήσει ακριβώς τη στιγμή που θα απενεργοποιήσεις το κινητό σου.

Η υγεία των ματιών σου θα βελτιωθεί
Το φως της οθόνης, το μικρό μέγεθος των γραμμάτων και των εικόνων, καθώς και η γενικότερη ραδιενέργεια και ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα μάτια. Οφείλεις λοιπόν να τα ξεκουράσεις έστω και για λίγο από τις βλαβερές τους συνέπειες.

Θα συζητάς περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω σου
Κι αυτό, γιατί ουσιαστικά θα έχεις τον χρόνο και τη διάθεση να το κάνεις αφού θα είναι ο μόνος -και ο καλύτερος- τρόπος επικοινωνίας. 
Με λίγα λόγια, θα ζεις! Σε πραγματικό χρόνο και χρόνο...


Πηγή madamefigaro.gr

 

 


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ