Έμφαση στην προστασία της καρέτα καρέτα


 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) και το συνημμένο σε αυτήν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών, θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος, θαλάσσιας περιοχής και κόλπου Κυπαρισσίας, με έμφαση στην προστασία της χελώνας καρέτα καρέτα.

«Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η συντονισμένη και ενιαία προστασία και διαχείριση ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου και των κοινών οικολογικών στοιχείων που απαντώνται σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα», δήλωσε σχετικά η γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Με το προτεινόμενο σχέδιο στοχεύουμε στη θέσπιση ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου προστασίας της περιοχής, που διακρίνεται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική και κοινωνικοοικονομική αξία της, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και εν γένει την τοπική και περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη», κατέληξε η κ. Γιαννακοπούλου.

 

 

Πηγή: www.news.gr


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ