Γεύματα πιο υγιεινά έτσι απλά!


 

Ψάχνεις εύκολους τρόπους να κάνεις τα γεύματά σου πιο υγιεινά χωρίς να στερηθείς την πλούσια γεύση τους; Διάβασε έξυπνα τρικ που θα κάνουν τα γεύματα και τα ροφήματά σου πιο υγιεινά, θα μειώσουν τις θερμίδες τους, χωρίς να μειώσουν όμως την απόλαυση.

 

Αντί για αλάτι: Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε αλάτι για να δώσουμε γεύση στα φαγητά μας, όμως ένα από τα αρνητικά αυτής της νοστιμιάς, είναι πως αυξάνει την αρτηριακή μας πίεση αλλά και την κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό, κάτι που μας δημιουργεί αυτό το ανεπιθύμητο φούσκωμα. Αντί για αλάτι, προτίμησε τα μπαχαρικά. Υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξεις, να συνδυάσεις και να πειραματιστείς, που ούτε που θα καταλάβεις ότι σου λείπει το αλάτι.

 

Λάδι ελιάς: Αντί για οποιοδήποτε άλλο λάδι (ηλιέλαιο, σογιέλαιο κλπ) προτίμησε το ελαιόλαδο, ακόμη και στο τηγάνισμά. Είναι μακράν το πιο υγιεινό λάδι, ενώ εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και το λάδι καρύδας.

 

Αντί για ζάχαρη: Γενικά καλό θα ήταν να μειώσεις τη ζάχαρη που καταναλώνεις, αφού μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση, διαβήτη, προβλήματα στα νεφρά, θαμπάδα στην επιδερμίδα και πολλά ακόμη, αλλά αν σου είναι δύσκολο να την αποχωριστείς, μπορείς να την αντικαταστήσεις με stevia, που είναι εξ ίσου γλυκιά, χωρίς όμως να επιβαρύνει της υγεία και τη σιλουέτα σου.

 

Ολικής άλεσης: Προτίμησε τα τρόφιμα που περιέχουν δημητριακά να είναι ολικής άλεσης και όχι επεξεργασμένα. Μπορείς να βρεις από μαύρο ολικής άλεσης ψωμί, μέχρι μακαρόνια και ρύζι, τα οποία θα δώσουν στον οργανισμό σου τις απαραίτητες φυτικές ίνες, θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου και θα σε κρατήσουν χορτάτη, για πολύ περισσότερο.

 

 

Πηγή: joytv.gr


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Like



ή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ