Η πρόταση της Κυριακής - Πάρ’ το αλλιώς


 

Το βιβλίο της Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου που θα σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Το ξέρετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μαργαριτάρι από κάτι που θα τρυπώσει στη ζωή σας και αρχικά σας ενοχλεί;

Είχα την τύχη να μου χαρίσει το βιβλίο ο ίδιος ο εκδότης της Direction κος Βαγγέλης Παπαλιός, σε συνάντηση που είχα μαζί του. Τον ευγνωμονώ γι’ αυτό! Είναι ένα βιβλίο-κόσμημα για όποιον αγαπάει τη γνώση και την προσωπική ανάπτυξη.

Η συγγραφέας του, ειδική σε θέματα NLP παρουσιάζει έμμεσα μέσα από το βιβλίο το πρόγραμμά της με τίτλο "Παρ' το αλλιώς" για εκπαίδευση αλλαγής τουτρόπου σκέψης μας. Αν και δεν έχεις καθόλου την αίσθηση διαβάζοντάς το, ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μόνο στο τέλος το αποκαλύπτει.

Αντιθέτως, περισσότερο με μυθιστόρημα μοιάζει. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί αναλογίες και παραδείγματα μέσα από την πλουσιότατη εμπειρία της για να κάνει εύληπτα τα μηνύματά της. Ταξίδια στην Αφρική, αλληγορίες για στρείδια και μαργαριτάρια…

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες παρατίθενται σε όλο το βιβλίο διαφόρων επιστημών. Στη βάση του βεβαίως, παραμένει ένα βιβλίο για NLP (νευρογλωσσικό  προγραμματισμό). Με διάφορες τεχνικές και ασκήσεις οι αναγνώστες ανακαλύπτουν πως μπορούν να ελέγχουν το νου τους προς όφελός τους.

Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι κάνει τους αναγνώστες συμμέτοχους στο ταξίδι…

Κάθε κεφάλαιο κλείνει με χώρο για να γράψουμε τις δικές μας σκέψεις επί του θέματος. Με εύστοχες ερωτήσεις η συγγραφέας βοηθάει άμεσα τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τις δικές τους σκέψεις, συναισθήματα, ανάγκες, εμπόδια. Και τέλος, πρόσκληση για δράση: "Τι συνειδητοποιήσατε από αυτή την προσωπική επεξεργασία; Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο;"

Ιδανικό βιβλίο για όποιον θέλει να γευτεί τα οφέλη του NLP στον εαυτό του και στη ζωή του!

Εάν σου κίνησε την περιέργεια, μπορείς να το βρεις εδώ.

Πηγή: flowmagazine.gr

 

 


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ