Κάνε τη ζωή σου πιο χαρούμενη


 

Γράφει η Χαρά Αναξαγόρα

 

Καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη έτσι και η διάθεσή μας εναλλάσσεται συνεχώς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αφήνουμε την αρνητικότητα να μας καταβάλλει και να μας σκιάζει ένα γκρίζο σύννεφο, ακόμη και αν ο ήλιος καίει πέτρες. Σας παραθέτω λοιπόν, μερικά μικρά μυστικά για να κάνετε τις μέρες σας, πιο χαρούμενες και θετικές.

 

1. Ξύπνα κάθε πρωί με αγαπημένα σου τραγούδια με θετικά μηνύματα H καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται! Άνοιξε τα παντζούρια, άφησε τον ήλιο να ξεχυθεί στο σαλόνι, δυνάμωσε τη μουσική και αν γουστάρεις κάνε και μία στροφή!

 

2. Το πρωί κοίτα γύρω σου και εκτίμησε το γεγονός οτι ανήκεις στο ποσοστό ανθρώπων, που έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους και καθαρό νερό. Να, ναι, ξέρω ότι όταν έχεις προβλήματα, η χειρότερη συμβουλή είναι να σκεφτείς πως υπάρχουν και χειρότερα. Παρ’όλ’αυτά καλό θα ήταν, καθημερινά να αγγίζουμε την καρδιά μας και να εκτιμούμε πως για άλλη μια μέρα είμαστε ζωντανοί και έχουμε βασικά υλικά αγαθά.

 

3. Στην αρχή κάθε βδομάδας ή κάθε μήνα, κατέγραψε ρεαλιστικούς στόχους που θέλεις να πετύχεις. Διέγραψε τον καθένα μόλις τον ολοκληρώσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να βλέπεις τους στόχους σου να γίνονται πραγματικότητα. Το να χρησιμοποιείς την μέθοδο της διαγραφής για κάθε ένα από αυτούς, σου αποδεικνύει πως η ζωή σου έχει νόημα, πως είσαι ένας ενεργός και πετυχημένος άνθρωπος! Προσοχή όμως, γιατί το να θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους, πιθανότατα θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

4. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς γράψε ή απλώς αναλογίσου, τι πέτυχες στη διάρκεια της μέρας. Οι ψυχολόγοι προτείνουν καταγραφή σε τετράδιο με δυσανάγνωστα γράμματα τα οποία δεν μπορείς να ξαναδιαβάσεις. Μπορεί να μην έκανες κάτι πολύ σημαντικό, αλλά έστω το ότι απόλαυσες το αγαπημένο σου φαγητό ή ότι περπάτησες στην αγαπημένη σου πλατεία, να είναι ένας τρόπος να δεις την μέρα σου πιο θετικά!

 

5. Ενέταξε στο πρόγραμμά σου καθημερινή άσκηση και υγιεινή διατροφή. Βασικό. Όση προσπάθεια και να κάνεις για το πνεύμα, εάν παραμελείς το σώμα σου, δύσκολα θα κατορθώσεις να βάλεις αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου. Αν βαριέσαι το γυμναστήριο μπορείς να δοκιμάσεις άλλες δραστηριότητες. Ακόμη και μια απλή βόλτα ή τρέξιμο στο πάρκο της γειτονιάς. Καθώς θα γυρνάς στο σπίτι, πέρασε από την αγορά και εφοδιάσου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

 

6. Εξέφρασε τα συναισθήματά σου Μπορεί όντως να τα πηγαίνεις πολύ καλά με τον εαυτό σου. Όταν όμως χτίζεις τοίχους και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να εκφραστεί, αυθυποβάλλεσαι με αρνητική ενέργεια. Μίλα. Απλώς μίλα. Η ηρεμία που θα νιώσεις, είναι εγγυημένη.

 

7. Πήγαινε μία βόλτα Τίποτα καλύτερο από μία βόλτα για να σου φτιάξει τη διάθεσή σου! Δεν θα καθορίσω ώρα της μέρας, γιατί πάντοτε η ώρα είναι κατάλληλη για περιπάτους! Αν είσαι πιεσμένος απ'τη δουλειά, μην κάνεις διάλειμμα για να πας στην κουζίνα να φτιάξεις καφέ. Βγες να τον πάρεις έτοιμο από την καφετέρια της γειτονιάς. Και μόνο που θα συναντήσεις κόσμο, θα αισθανθείς μια ψυχική ανάταση.

 

8. Κάνε συχνά και χαλαρωτικά διαλείμματα από τη δουλειά. Το να δουλεύεις ασταμάτητα χωρίς στρατηγικά διαλείμματα επιφέρει συχνά, αρνητικά αποτελέσματα στην απόδοσή σου, έως και προβλήματα υγείας. Μπορείς να κάνεις μία βόλτα στο χώρο ή να κάνεις τεντώματα και μερικές ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για τα διαλείμματα όσων κάνουν καθιστική δουλειά. Τέλος, μην ξεχνάς να χαμογελάς στον καθρέφτη. Πίστεψε με, δουλεύει!Πηγή: © pillowfights.gr
 

 

 


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ