Οδηγός αισιοδοξίας: Γιατί οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο υγιείς


 

Αν μας δίδαξε κάτι η ταινία ‘Οδηγός Αισιοδοξίας’ με τον Bradley Cooper και τη Jennifer Lawrence είναι πως ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά κι ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας, οι μικρές στιγμές ευτυχίας, ελπίδας και αισιοδοξίας μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου και να σε κάνουν πιο υγιή. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό, όμως έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο υγιείς, ανοίγοντας τον δρόμο στην πεποίθηση ότι η καλή διάθεση απέναντι σε καθημερινές καταστάσεις μπορεί να έχει οφέλη πέρα από την ψυχολογία μας.

Η αισιοδοξία έχει συνδεθεί με καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης, μειωμένο στρες και πιο δυνατό ανοσοποιητικό. Τι είναι αυτό όμως που διαχωρίζει τους αισιόδοξους από τους ρεαλιστές ή τους απαισιόδοξους; Το μισοάδειο και το μισογεμάτο ποτήρι είναι απλά η αρχή…

6 πράγματα που σκέφτονται οι αισιόδοξοι άνθρωποι:

Θα συμβούν καλά πράγματα: Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές, όμως κάθε φορά που κάτι άσχημο συμβαίνει οι αισιόδοξοι το βλέπουν σαν μια ευκαιρία για προσωπική βελτίωση ενώ αναμένουν το θετικό που θα αποκομίσουν από κάθε εμπειρία.

Η ευγνωμοσύνη σε κάνει πιο δυνατό: Η ευγνωμοσύνη και η ικανότητα να λες ‘ευχαριστώ’ για όλα όσα σου συμβαίνουν ή σε ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, σύμφωνα με έρευνες αυξάνει την ευτυχία, χαρίζει καλύτερο ύπνο και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς!

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα: Η Scarlett O’Hara άνοιξε το δρόμο ώστε όλες οι γυναίκες να μπορούν να σκέφτονται αισιόδοξα κάθε φορά που όλα γκρεμίζονται. Μπορεί να μην έχεις την ‘Tara’ όπως η πρωταγωνίστρια του Gone With The Wind, αλλά έχεις τις φίλες σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα που μπορούν να σε στηρίξουν. Αρκεί να πεις πως ‘αύριο όλα θα πάνε καλύτερα’!

Υπάρχει καλοσύνη: αν πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, που είναι πραγματικά καλοί αλλά σε ρεαλιστικό βαθμό τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις την ευτυχία και την επιτυχία στη ζωή σου!

Ο ύπνος είναι σημαντικός: Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κοιμούνται σωστά. Θα έχεις ακούσει την έκφραση ‘ξύπνησα στραβά’ κάθε φορά που κάποιος γκρινιάζει για τα πάντα. Αν κοιμάσαι καλά τότε θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είσαι πιο χαρούμενη!

Η συγχώρεση είναι το μυστικό της ευτυχίας. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους τους αδίκησαν γιατί ξέρουν ότι όταν αποδεσμεύεσαι από κάτι που σε απασχολεί τότε μόνο μπορείς να προχωρήσεις μπροστά.

Πώς οι 6 αυτές αισιόδοξες σκέψεις μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή άνθρωπο; Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι είναι πιο πιθανό να έχουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να γυμνάζονται και να κοιμούνται σωστά. Μια έρευνα του πανεπιστημίου Harvard το 2013 απέδειξε ότι από τους 990 συμμετέχοντες μεταξύ 40-70 ετών, όσοι είχαν μια πιο αισιόδοξη διάθεση απέναντι στη ζωή είχαν και καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης.

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στο περιοδικό Psychological Bulletin έδειξε πως η αισιοδοξία δυναμώνει… την καρδιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα, εγκεφαλικό ή άλλες καρδιολογικές παθήσεις. Ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό τους σύστημα-σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε φοιτητές της Νομικής- είναι πιο δυνατό

Η αισιοδοξία σε γενικά πλαίσια υπόσχεται μακροζωία σύμφωνα με τους επιστήμονες που εξέτασαν  ανθρώπους που έζησαν πάνω από τα 100 έτη. Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν ικανότητα να βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα, ήταν κοινωνικοί, καθόλου δύστροποι και καθόλου κακοί! Οι άνθρωποι που μπορούν να είναι ευτυχισμένοι κάνοντας θετικές σκέψεις μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα να συναισθήματά τους έτσι ώστε να στρεσάρονται λιγότερο και να αποφεύγουν την κατάθλιψη. Ξεκίνα κι εσύ σήμερα να κάνεις αισιόδοξες σκέψεις για να είσαι και πιο ευτυχισμένη αλλά και πιο υγιής!

 

 

Πηγή: joytv.gr


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ