Το ισχυρό πνεύμα των παιδιών


 

Από τη στιγμή της γέννησής τους τα μωρά είναι δυνατά, διαισθητικά όντα. Ερχονται στο φυσικό κόσμο και ξοδεύουν τα πρώτα τους χρόνια μαθαίνοντας να ζουν σε ένα σώμα. Η μορφή τους είναι νεότερη και λιγότερο έμπειρη από τη δική μας, αλλά το πνεύμα τους είναι εξίσου ισχυρό και ανεπτυγμένο με το δικό μας. Στην πραγματικότητα, τα  παιδιά  είναι πιο ανεπτυγμένα πνευματικά από μας,  ώστε να μπορούμε να μάθουμε απ΄ αυτά.

Τα παιδιά μας έρχονται στον κόσμο συνειδητοποιημένα. Ξέρουν ποια είναι και τι ήρθαν να κάνουν εδώ. Ισως,  σε κάποιο επίπεδο συνειδητότητας, γονείς και παιδιά  έχουμε κάνει μια “συμφωνία”: Ως γονείς “συμφωνήσαμε” να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τη μορφή τους (μυαλό, σώμα, προσωπικότητα), και να λειτουργούν στον κόσμο. Από την πλευρά τους τα παιδιά -έχοντας ακόμα ζωντανή  τη συνειδητή επαφή  με το πνεύμα τους- “συμφώνησαν” να μας βοηθήσουν να συντονιστούμε και να συνδεθούμε εκ νεου με το διαισθητικό, αυθεντικό μας εαυτό.

Οραματισμός

Κάθισε άνετα, χαλάρωσε και κλείσε τα μάτια σου. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές  και μετέφερε τη συνειδητότητά σου σε ένα βαθύ και ήσυχο σημείο μέσα σου. Οραματίσου ότι το παιδί σου στέκεται μπροστά σου. Κοίτα το στα μάτια και νιώσε την ισχυρή οντότητα που υπάρχει μέσα του. Βίωσε με ολη σου την καρδιά  αυτή την εμπειρία και δέξου όποιο συναίσθημα, όποια ιδέα, όποια αίσθηση ή εντύπωση έρθει για το ποιο στ΄ αλήθεια είναι το παιδί σου.  Μίλησε του πηγαία και αυθόρμητα για το σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφεις  γι΄ αυτό. Στη συνέχεια,  φαντάσου το παιδί σου να σου ανταποδίδει με το τρόπο του το σεβασμό και την εκτίμηση που νιώθει για σένα.

Αν έχεις περισσότερα από ένα παιδιά, επανάλαβε τη διαδικασία με το καθένα χωριστά. Ο οραματισμός αυτός είναι πολύ αποτελεσματικός για το άνοιγμα της αγάπης και της επικοινωνίας, ανάμεσα σε σένα και τα παιδιά σου, είτε  είναι  μωρά είτε ενήλικες.

Πηγή: Shakti Gawain & Laurel King Living in the light, a guide to personal and planetary transformation (New World Library, 1986). Στα ελληνικά: Κάνε τη ζωή σου να λάμψει, εκδόσεις Success Dynamics, 1996

 

 

Πηγή: newagemama.com


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ