Το κοτόπουλο που τρώμε... είναι ένας εξελιγμένος δεινόσαυρος!


 

Κι όμως, λένε επιστήμονες, οι δεινόσαυροι «ζουν» ακόμα - Τα πτηνά που βλέπουμε γύρω μας, είναι η εξέλιξη των προϊστορικών αυτών ζώων

Το κοτόπουλο που σας αρέσει να τρώτε δεν είναι παρά η εξέλιξη ενός δεινοσαύρου! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα επιστημόνων, η οποία λέει πως τα σημερινά πτηνά δεν είναι παρά η εξέλιξη των δεινοσαύρων.

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά οι δεινόσαυροι ζουν ως... πουλιά! Οι φτερωτοί φίλοι μας δεν είναι παρά η εξέλιξη των πρϊοστορικών τεράτων, ακόμα και σαρκοβόρων δεινοσαύρων που έζησαν πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια. Τα πουλιά είναι δεινόσαυροι με την ίδια έννοια που οι άνθρωποι είναι ένα είδος θηλαστικού, ή ο βάτραχος είναι ένα είδος αμφίβιου. 

Έτσι, αν και πάντα λέμε πως οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί, στην πραγματικότητα, υπάρχουν γύρω μας σε περισσότερα από 10.000 είδη - αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν περισσότεροι δεινόσαυροι ζωντανοί σήμερα από θηλαστικά ή ερπετά!  

Είναι μια τρελή ιδέα για να τη συλλάβει αμέσως ο καθένας, καθώς στη συλλογική εντύπωση οι δεινόσαυροι ήταν μεγαλόσωμα θηρία που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να κατασπαράσσουν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και άφησαν τα πιο προηγμένα πουλιά και θηλαστικά να... αναλάβουν τον κόσμο. 

Αρκεί να κοιτάξει κανείς έναν Τυρανόσαυρό Ρεξ και κοτόπουλο, για να μπορέσει να δει τις ομοιότητες λένε οι επιστήμονες: Τόσο τα δύο πόδια, τα γαμψά νύχια, το μεγάλο κεφάλι που στέκεται στο τέλος ενός τοξωτού λαιμού. 

Η νέα μελέτη από τον καθηγητή Μάικ Λι από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και των συνεργατών του, που μόλις δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, εξετάζει και απαντά και σε αυτό: Πώς τα πουλιά εξελίχθηκαν από τους κολοσσιαίους προγόνους τους, τους δεινόσαυρους, στη σημερινή τους μορφή. 

 

 

 

Πηγή: www.protothema.gr


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ