Χρειάζεται μόνο πίστη ή και προσδοκία για το αποτέλεσμα;


 

[Φωτό: Μιχάλης Πίσσας]

Κάποτε στο Μεξικό είχε πέσει μεγάλη ανομβρία. Δεν είχε βρέξει για πολύ καιρό και η γη είχε αρχίσει να σκίζεται. Ο πάστορας ενός χωριού αποφάσισε να κάνει λειτουργία και δέηση για βροχή μαζί με το ποίμνιό του. Κανόνισε τη μέρα που όλοι οι χωρικοί θα μπορούσαν και τους περίμενε έξω από την εκκλησία.

Όντως όλο το εκκλησίασμα μαζεύτηκε το συγκεκριμένο πρωί για τη δέηση. Ο πάστορας τους κοίταξε όλους και, αφού τους ευχαρίστησε που συγκεντρώθηκαν εκεί, τους ζήτησε να γυρίσουν στα σπίτια τους. Οι χωρικοί αναστατώθηκαν και ρώτησαν να μάθουν γιατί. Ο πάστορας κοιτώντας τους με αγάπη, τους είπε:

«Καλοί μου συμπολίτες. Δεν αμφιβάλλω για την πίστη σας σήμερα, αλλά η πίστη αποτελείται από τρεις συνιστώσες: Την επιθυμία για το αποτέλεσμα, την οποία σίγουρα έχετε αφού δεχτήκατε να γίνει το σημερινό, την πεποίθηση για το αποτέλεσμα – και είμαι σίγουρος ότι όλοι ελπίζετε να αποδώσει η προσευχή – και την προσδοκία για το αποτέλεσμα, την οποία όμως δεν έχει κανένας σας. Ούτε ένας από εσάς δεν έχει φέρει μαζί του ομπρέλα!».

 

 

Πηγή: www.bimag.gr


Μοιράσου:


Ίσως σε ενδιαφέρουν

 


 

Σχόλια

Υποστήριξε το Kalma με ένα Likeή περίμενε 20 δευτερόλεπτα

Αν έχεις κάνει ήδη like, πάτησε εδώ