Site icon KalMa

Εξουσιάζοντας το Άγνωστο: Μετατρέποντας τον Φόβο σε Εργαλείο πριν σε Κυριεύσει

Ο Φόβος: Εχθρός ή Σύμμαχος; Πώς να Τον Χρησιμοποιήσετε στο Πλεονέκτημά σας

Ο φόβος της αποτυχίας, ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος ότι δεν είμαστε αρκετοί – ο φόβος είναι ένα κοινό ρεύμα που διατρέχει το σύνολο της ζωής μας. Και αν τον αφήσουμε, ο φόβος μπορεί να μας κρατήσει κλειδωμένους σε μια άνετη και προβλέψιμη φυλακή.

Ο Φόβος ως Κίνητρο

Αλλά υπάρχει επίσης κι ένας τρόπος που ο φόβος μπορεί να εξυπηρετήσει ένα πολύτιμο σκοπό, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε την απογοήτευση και να επιτύχουμε τη ζωή που πραγματικά επιθυμούμε. Έτσι είναι – αν του το επιτρέψουμε, ο φόβος μπορεί να γίνει το απόλυτο κίνητρο μας.

Στο μυαλό σας, αν δεν έχετε καμία άλλη επιλογή από το να πετύχετε – εάν η επίτευξη του στόχου σας είναι ένα απόλυτο must – τότε τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Οι θυσίες δεν θα είναι καν θέμα. Οι δικαιολογίες πετιούνται έξω από το παράθυρο.

Θα κάνεις ό, τι χρειάζεται για να το κάνεις να συμβεί. Τελεία και παύλα.

Επιτυχημένοι Άνθρωποι και ο Φόβος

Έτσι, μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους μοχλεύουν το φόβο στη ζωή τους. Αντί να επιτρέψουν στον φόβο να παρεισφρήσει και να ρουφήξει τη ζωή από τα όνειρά τους, η γνώση ότι ο πραγματικός φόβος είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν, αν δεν παραιτηθούν από τους στόχους και τα οράματά τους. Ξέρουν ότι ο πραγματικός φόβος ζει στη ζωή όπου είναι συμβιβασμένοι.

Μετατροπή του Φόβου σε Σύμμαχο

Πώς μπορείτε να υιοθετήσετε αυτή την νοοτροπία και την προοπτική; Πώς μπορείτε να ζήσετε μια ζωή όπου ο φόβος γίνεται σύμμαχός σας, όχι εχθρός σας;

Εδώ είναι 5 συμβουλές για να σταματήσετε να αφήνετε τον φόβο να παίρνει τον έλεγχο της ευτυχίας σας και να αρχίσετε να χρησιμοποιήτε τον φόβο προς όφελός σας:

  1. Προσδιορίστε αν ο στόχος σας είναι ένα “πρέπει”Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θα σας κοστίσει αν δεν ξεπεράσετε το φόβο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εάν ή όχι η επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου είναι ένα “πρέπει” και όχι απλά ένα “θα μπορούσε”.
   1. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ τις δικαιολογίες

   Είναι εύκολο να αφήσουμε τις ελπίδες, τις επιθυμίες και τα όνειρά μας στην άκρη. Δημιουργούμε δικαιολογίες: δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, δεν έχω τα χρήματα ή τους πόρους, έχω μια οικογένεια, είμαι πάρα πολύ απασχολημένος. Και αρχίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από αυτές τις δικαιολογίες. Επειδή είναι παρήγορο. Είναι ασφαλές. Αλλά οι δικαιολογίες θα σας φέρουν, επίσης, πίσω ακριβώς εκεί που ξεκινήσατε. Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που μια δικαιολογία θα επιπλέει στο μυαλό σας. Έχοντας όλο και περισσότερη επίγνωση της τάση του εγκεφάλου σας να φτιάχνει δικαιολογίες, ώστε να μην χρειάζεται να λογοδοτήσετε, τόσο καλύτεροι θα γίνετε στο να τις απορρίπτετε.

   1. Υιοθετήστε μια νοοτροπία ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

   Οι άνθρωποι συχνά να εγκαταλείπουν αυτό που θέλουν επειδή πιστεύουν ότι η επίτευξη του στόχου τους είναι πέρα από τις δυνατότητές τους. Αλλά οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι προωθούν μια νοοτροπία ανάπτυξης. Δεν σκέφτονται τις ικανότητές τους ως κάτι σταθερό, αλλά μάλλον ως κάτι ευέλικτο. Και όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια οπισθοδρόμηση, προσπαθούν σκληρότερα. Υιοθετούν μια νέα στρατηγική. Συνεχίζουν να εξερευνούν λύσεις.

   1. Ο πόνος φέρνει πολύτιμες ενοράσεις

   Οι πιο οδυνηρές εμπειρίες μπορεί να σας βοηθήσουν ξεκαθαρίσετε τι θέλετε και τι δεν θέλετε από τη ζωή Η αποτυχία, η απογοήτευση, τα αδιέξοδα – όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τροφή για σκέψη, «αυτό δεν λειτούργησε. Δεν ήταν η σωστή εφαρμογή. Λοιπόν, τι πραγματικά θέλω;» Θυμηθείτε, είμαστε φτιαγμένοι για να προσαρμοζόμαστε. Έτσι αγκαλιάστε αυτή τη δύναμη και να χρησιμοποιήστε κάθε εμπειρία ως εργαλείο για να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και αυτό που πραγματικά πρέπει να έχετε στη ζωή.

   1. Η αποτυχία είναι αναπόφευκτη

   Θα αποτύχετε. Είναι απλά μέρος της διαδικασίας. Κάθε πετυχημένο πρόσωπο θα σας το πει αυτό. Αλλά η αποτυχία προσφέρει ιδέες και διορθώνει τους ελαττωματικούς τρόπους προσέγγισης ενός προβλήματος. Δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος τόσο εύστοχος όπως το τσίμπημα της αποτυχίας. Και κανένα μάθημα τόσο ανθεκτικό όσο το κάψιμο της απόρριψης. Αλλά αν χρησιμοποιήσετε αυτές τις εμπειρίες ως μοναδικές πληροφορίες, και προσαρμόσετε τη στρατηγική σας και την προσέγγισή σας την επόμενη φορά, θα έχετε ένα πλεονέκτημα που κανένας άλλος δεν θα έχει.

Exit mobile version