Οι ηγέτες του κόσμου σε παράνοια

από Alexandros Metaxatos
129 προβολές 4 λεπτά ανάγνωση

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των ηγετών των ισχυρότερων κρατών του κόσμου τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τους βομβαρδισμούς στη Συρία και πόσο εύκολα είμαστε έτοιμοι σαν Ευρωπαίοι πολίτες να το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, αναρωτιέμαι πόσο «άρρωστοι» πραγματικά είμαστε.

Ξαφνικά δεν έχουν καμία αξία οι ζωές των ανθρώπων, ο ξεριζωμός τους, η προσφυγιά, η δυστυχία, ο πόνος που προκαλεί ένας πόλεμος, μπροστά στις τιμές του πετρελαίου, τις μετοχές του χρηματιστηρίου, τις νέες ευκαιρίες πλουτισμού που δημιουργούν οι κατεστραμμένες πόλεις που θα ξανά ανοικοδομηθούν.

Αυτοί οι άνθρωποι σχεδιάζουν όλη αυτή την καταστροφή εν ψυχρώ. Κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ με ήρεμη συνείδηση, έχουν εκπαιδευτεί γι αυτό δεν έχουν ενδοιασμούς, τύψεις, ενοχές, αμφιβολία αν κάνουν το σωστό. Είναι βέβαιοι. Πολλοί ήσαν αριστούχοι στα Πανεπιστήμια που φοίτησαν, άλλοι αφομοίωσαν τόσο καλά το μάθημα της επικοινωνίας που μπορούν να σε πείσουν ντάλα μεσημέρι πως είναι μεσάνυχτα και χρειάζεσαι το φακό, που σου πουλάνε σε ειδική ΜΟΝΟ για σένα τιμή, για να πας σπίτι σου.

Είναι μορφωμένοι λοιπόν, παραμορφωμένοι θα ‘λεγα, έξυπνοι, ικανότατοι, δυναμικοί, έχουν ηγετικές ικανότητες, μερικοί είναι και όμορφοι με πλατύ χαμόγελο και άσπρα δόντια. Ισορροπημένοι και υγιείς δεν είναι, γιατί δεν είναι ηθικοί. Σκέπτονται και αντιδρούν με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους μόνο. Αγνοούν τις δυνατότητες και τη λειτουργία του δεξιού ημισφαιρίου. Είναι πνευματικά ανάπηροι.

Το δεξιό ημισφαίριο μας ενώνει, μας δείχνει το σύνολο, την ολότητα, τη σύνθεση, τη συνύπαρξη, την ισορροπία, τον συναγωνισμό, τη σύμπραξη, τη φαντασία τη διαίσθηση, τον ρυθμό. Το αριστερό ημισφαίριο μας δίνει πληροφορίες για το επί μέρους, τον διαχωρισμό, την ανάλυση, την ειδίκευση, τον ανταγωνισμό, την κριτική, τα μαθηματικά, τις λέξεις, τα γράμματα. Το αριστερό μας δείχνει το δέντρο, ενώ το δεξιό μας δείχνει το δάσος.

Με το αριστερό σχεδίασε ο άνθρωπος τους στόχους του και έμαθε ανταγωνιστικά να τους επιτυγχάνει. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από πολέμους που οι δυνατοί επιβάλλουν τη θέληση τους με το ζόρι στους αδύνατους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα ζώα. Με το αριστερό ημισφαίριο κυριαρχήσαμε στο περιβάλλον, όχι όμως με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργήσαμε την κλιματική αλλαγή και τώρα μας εκδικείται. Συνεχίζουμε να θέλουμε την «ανάπτυξη» αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο σύνολο και στον γείτονα.

Αυτό δεν είναι ανάπτυξη είναι κοντόφθαλμος στόχος, γιατί ακόμη και όταν διαφαίνεται επιτυχημένη μια στρατηγική αν δεν λειτουργεί σφαιρικά-ολιστικά, δεν έχει ισορροπία και λύσεις χωρίς χαμένους στο τέλος φέρνει σύγκρουση πόνο και καταστροφή.

Η ζωή στον πλανήτη χαρακτηρίζεται από φόβο και ανασφάλεια, από στρες και αγωνία για επιτυχία.

Πριονίζουμε το κλαδί του δέντρου που καθόμαστε πάνω του.

Αδυνατεί ο άνθρωπος να βιώσει την αφθονία με την αρχαιοελληνική έννοια άφθονος. Δηλαδή η έλλειψη του φθόνου γι αυτό που έχει ο άλλος και που πιθανόν ο ίδιος δεν το χρειάζεται. Ο κόσμος γέμισε από γυαλιστερά καθρεφτάκια που μας εντυπωσιάζουν και μπαίνουν στη ζωή μας, αλλά είναι άχρηστα και μας στερούν το χώρο και πάνω από όλα τον χρόνο να ασχοληθούμε με τα χρήσιμα.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να αγαπάμε τα πράγματα και να χρησιμοποιούμε τους ανθρώπους και να αρχίσουμε να αγαπάμε τους ανθρώπους και να χρησιμοποιούμε τα πράγματα.

Υπάρχουν οι λύσεις που μας δίνει το δεξιό ημισφαίριο. Ισορροπία και αρμονία. Ισορροπία γιατί μπορούμε να αναζητάμε λύσεις χωρίς χαμένους.

Αρμονία γιατί με τη φαντασία μπορούμε να δημιουργούμε συνθήκες και να απολαμβάνουμε την ποιότητα των σχέσεων για να χαιρόμαστε τη ζωή και το μεγάλο δώρο της ανώτερης ευφυΐας που είναι η Συνειδητότητα. Αυτές είναι οι πνευματικές μας αισθήσεις, ο τρόπος σύνδεσης μας με το όλον που μας κάνει να νοιώθουμε ασφαλείς, ήρεμους, υγιείς και δημιουργικούς.

Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν γυρίσει το κουμπί προς την κατεύθυνση της λειτουργίας του δεξιού ημισφαιρίου που δεν είναι άλλη από την συχνότητα ΑΛΦΑ του εγκεφάλου (Ήρεμη σκέψη, χαλάρωση, φαντασία, δημιουργικότητα, εστίαση, αυτοθεραπεία)

Αυτά οδηγούν σιγά σιγά στην συνύπαρξη την ειρήνη την αλληλοβοήθεια και την αγάπη.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη