Site icon KalMa

Στη Σκιά της Εξάρτησης: Εκουσίως Κλωτσώντας την Ελευθερία

Αναλογίσου πότε, πόσες φορές και με τι ”πενιχρά” ανταλλάγματα, εξαργύρωσες την πραγματική σου ελευθερία. Να αποφασίζεις εσύ για σένα.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν καλά τι θα πει εξάρτηση, γι’ αυτό δημιούργησαν τη λέξη ε λ ε υ θ ε ρ ί α (ελεύθειν παρά του ορά) που σημαίνει, ”πηγαίνει ή έρχεται απ’ όπου θέλει”.

Αυτός είναι ελεύθερος, αυτός που δεν έχει συμβάσεις, εξαρτήσεις από κάποιο σύστημα, εταιρεία, οργανισμό, θρησκευτική πεποίθηση, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, γεωγραφική, πολιτιστική, ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να τον κατατάσσει ότι ανήκει κάπου.

Ο κόσμος εκεί έξω, δεν είναι διαφορετικός από εσένα. Κάθε φορά που τον κοιτάς, αναγνωρίζεις τις δικές σου συμπεριφορές σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ή επίπεδο.

Είναι ο καθρέπτης σου, βλέπεις εσένα, τα όνειρα σου, τα ψέματα σου, τις ψευδαισθήσεις σου, τους φόβους σου.

Είναι εκεί στα πρόσωπα και στις πράξεις των άλλων. Μη τους κατηγορείς έχουν τις ίδιες συμβάσεις δεχθεί, συμφωνίες, την ίδια πραγματικότητα. Είναι ένας σκληρός κόσμος που οδηγείται στην καταστροφή και στην εξαφάνιση. Δεν έχει ζωή, γιατί φοβάται, υπακούει και εξαρτάται. Είναι άρρωστος. Δεν ονειρεύεται, ζει χωρίς σκοπό κρυμμένος σε μια θέση και όταν το καταλάβει αυτό, ο …χρόνος τελείωσε. (Μια ανάσα είναι η ζωή και όποιος …προλάβει).

Ο πραγματικός κόσμος φαίνεται στα μάτια της ψυχής και όχι του κεφαλιού σου, τον νιώθεις μέσα από τα δικά σου συναισθήματα και όχι από τα μετεωρολογικά δελτία.

Κυριαρχεί η αγάπη, η ελεύθερη βούληση και η συνεργασία και όχι το μίσος, ο διχασμός και η απομόνωση.

Η εξάρτηση σε σταματά από το όνειρο. Σου θυμίζει διαρκώς ότι το όνειρο ανήκει στο χώρο της φαντασίας και δεν έχει θέση στην πραγματικότητα που ζεις.

Εσύ πιστεύεις στην έλλειψη, στο πρόβλημα, στην αρρώστια, στον θάνατο, στην τιμωρία και την εκδίκηση, όλα παράγωγα του φόβου ότι δεν είσαι ολοκληρωμένος και χρειάζεσαι επισκευή και βελτίωση.

Όλα όμως θα αλλάξουν αυτόματα μόλις αρνηθείς την εξάρτηση και δεχθείς την πνευματικότητα σου, σαν μοναδική ανεπανάληπτη και καθοριστική δυναμική αλλαγή στο κβαντικό ολογράφημα.

”Φ α ν τ ά σ ο υ  τ ο  κ α ι  θ α  τ ο  έ χ ε ι ς”

Ξεκίνα λοιπόν από Σένα, μια και δεν επηρεάζεις κανέναν εκτός από τον εαυτό σου και ο κόσμος θα αλλάξει. Ο κόσμος αλλάζει από μέσα και όχι από έξω. Όταν εσύ αλλάζεις, όλα είναι πλέον διαφορετικά.

Η εξάρτηση είναι η υποβάθμιση της αξιοπρέπειας, είναι φόβος και αρρώστια της προσωπικότητας, είναι το σταμάτημα του ονείρου είναι αργός θάνατος.

Χαλάρωσε και επέτρεψε στο εσωτερικό συνειδητό σου, να σου επαναφέρει τις παιδικές και εφηβικές σου επιθυμίες. Δες με τι αντάλλαξες τα όνειρα σου…

Ακόμη και την τελευταία στιγμή της ζωής σου να νοιώσεις ελεύθερος, άξιζε που έζησες’

Μάθε, ότι όταν αλλάζεις τη στάση σου απέναντι σε αυτά που σου συμβαίνουν, ξαφνικά αρχίζουν να αλλάζουν τα πράγματα και τα γεγονότα είναι πλέον διαφορετικά.

Εσύ είσαι ο δημιουργός. Εσύ και ο κυρίαρχος. Σταμάτα να παζαρεύεις άλλο τον ανώτερο εαυτό σου για τα καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια που σου προσφέρει αυτός ο ψεύτικος κόσμος και σε απομακρύνει από το όνειρο.

Exit mobile version