Site icon KalMa

Ο ενθουσιασμός σε κρατά στη ζωή

Αναρωτήθηκες πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς πάθος-ενθουσιασμό;

Ανούσια, άχαρη, βαρετή, γεμάτη φόβους, καταθλιπτική.

O ενθουσιασμός είναι το «καύσιμο» της ζωής. Σου θυμίζει πως είσαι ζωντανός, έχεις επιθυμίες, κάνεις όνειρα, σχέδια, παίρνεις την ευθύνη.

Ένας μεγάλος δάσκαλος σούφι έλεγε: «Όταν ήμουν μικρός παρακαλούσα το θεό να με βοηθήσει να αλλάξω τον κόσμο. Αργότερα παρακαλούσα ν’ αλλάξω τους δικούς μου. Τώρα που μεγάλωσα ζητάω ν’ αλλάξω τον εαυτό μου».

Μείνε νέος και πάρε την ευθύνη να σώσεις τον κόσμο, όπως έγραψε στην «Ασκητική» του ο Καζαντζάκης.

Εσύ είσαι το παράδειγμα. Επηρεάζεις μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Πολλοί παρακολουθούν την πορεία σου, τα λεγόμενά σου, τις πράξεις σου.

Αν είσαι γονιός-παππούς-θείος δες τι μήνυμα στέλνεις στα παιδιά, τ’ εγγόνια η τ’ ανίψια σου.

Σκέψου τι σεβασμό εκφράζουν στο πρόσωπο σου οι συνάδελφοι, οι γείτονες, οι γνωστοί σου.

Θυμήσου τη χαρά στα βλέμματα των φίλων σου όταν τους συναντάς.

Αναγνώρισε την εκτίμηση που σου εκφράζουν με την προτίμηση τους, όσοι εμπιστεύονται τις υπηρεσίες σου μέσα από το επάγγελμα που διάλεξες για να υπηρετείς τις ανάγκες τους.

Είναι πολλοί πάρα πολλοί αυτοί που θεωρούν τυχερό τον εαυτό τους που σε γνώρισαν. Γι’ αυτό αναλογίσου τι θα γινόταν αν και άλλοι εμπνέονταν από τη δική σου ζωή και ακολουθούσαν το δικό σου παράδειγμα.

Να ξέρεις η ζωή σου οι πράξεις σου είναι το μήνυμα που ξεκινά από τις σκέψεις και τον ενθουσιασμό που τις συνοδεύει σαν συναίσθημα.

O ενθουσιασμένος είναι ο ένθεος. Δηλαδή αυτός που έχει το θεό μέσα του. Μ’ άλλα λόγια είναι δημιουργός. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτή είναι η θεϊκή ιδιότητα που προίκισε τον άνθρωπο η Ανώτερη Ευφυΐα.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν επινοήσει τους «ενθουσιαστές».

Ήταν αυτοί που ανελάμβαναν στα συμπόσια και τις συναθροίσεις τους ν’ «ανεβάζουν»-ενθουσιάζουν τους συμμετέχοντες για να μπορέσουν στη συνέχεια να παράγουν ιδέες και λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούσαν.

Αν είσαι νέος/νέα, έφηβος, ή στο ξεκίνημα της ζωής σου, τότε δες την ελπίδα των μεγαλύτερων στο πρόσωπό σου ν’ ολοκληρώσεις ότι δεν κατάφεραν. Να διορθώσεις τα λάθη τους, να κρατήσεις αναμμένη τη φλόγα της ζωής. Να συνεχίσεις το θαύμα.

Είσαι το καμάρι τους. Μη τους απογοητεύσεις. Άλλη ελπίδα δεν έχουν. Βρες το δικό σου παράδειγμα, ανακάλυψε το δικό σου «περπάτημα», άφησε το δικό σου αποτύπωμα, πρόσθεσε το δικό σου όραμα και πάρε την απόφαση.

Όταν παίρνεις απόφαση για κάτι, μεγάλες αλλαγές γίνονται μέσα σου.

Το μυαλό σου γεμίζει ορμόνες (νευροπεπτίδια) για να ετοιμαστεί το σώμα σου σε δράση. Παίρνεις δύναμη. O εγκέφαλός σου βρίσκει τον καλύτερο τρόπο για να υλοποιήσει το σχέδιο που έφτιαξε ο νους σου. Όταν έχεις στόχο-κατεύθυνση ο χρόνος γίνεται σύμμαχός σου και η ζωή «υπακούει» στις προσταγές σου.

Κράτα μακριά σου, αυτούς που σου λένε πως δεν μπορείς, ακόμα και αν είναι δικοί σου άνθρωποι. Μιλάνε για τον εαυτό τους που δεν ξεπέρασε τους φόβους του. Πολλοί προσπαθούν να σε κοντύνουν για να φανούν ψηλότεροι αγνόησε τους, κατάλαβε τους.

Φρόντισε το σώμα σου γιατί γίνεται αυτό που τρως. Φρόντισε το πνεύμα σου γιατί γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι.

Θα έβαζες στο στόμα σου δηλητήρια, σάπια τροφή και βρώμικο νερό;

Έτσι και στο μυαλό σου μην αφήνεις ούτε στιγμή να μείνει μια αρνητική, μειωτική, υποτιμητική, ανήμπορη σκέψη για σένα και αυτά που σχεδιάζεις. Μη μολύνεις το θείο ΔΩΡΟ της νοημοσύνης γιατί θα στερηθείς τη χαρά να δεις τον αληθινό σου εαυτό.

Αναγνωρίζοντας τον αυθεντικό σου αληθινό εαυτό, είναι αποκάλυψη, είναι απόλαυση, είναι έκσταση και ευθύνη. Όταν κατορθώσεις να το κάνεις καθημερινότητα σου, η μεταμόρφωση σου ξεπερνά τον εαυτό σου και αλλάζει τον κόσμο.

«Η έκσταση μετατρέπει αυτόν τον κόσμο, σε κόσμο θεϊκό». Λέει ο Dr. Deepak Chopra στο βιβλίο του «O Δρόμος της Αγάπης».

Οι μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και οι σύγχρονοι επιστήμονες σου λένε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

-Υιοθέτησε μια στάση ζωής που κυριαρχείται από Θετική Προσδοκία, Ισορροπία, Αρμονία και Πνευματικότητα.

Η Θετική Προσδοκία είναι να περιμένεις πάντα να συμβεί το «θαύμα» (το καλύτερο)

Ισορροπία έχεις όταν ιεραρχείς τους στόχους σου

Αρμονία έχεις όταν παίρνεις χαρά από αυτό που κάνεις και Πνευματικότητα έχεις όταν ανακαλύπτεις την Ανώτερη Ευφυΐα σ’ όλα και ζεις την κάθε στιγμή.

Exit mobile version