Site icon KalMa

Κανένας δεν μπορεί να σε νικήσει αν δεν του το επιτρέψεις εσύ

Όσα διαβάσετε στη συνέχεια είναι λόγια ανθρώπων, που δεν υποτάχθηκαν σε αυτό που η συνείδηση τους θεωρούσε άδικο, ανήθικο, προσβλητικό και απάνθρωπο.

Το δίκαιο των ανθρώπων είναι πιο πάνω από τους νόμους, τα συμβόλαια, τα μνημόνια, τις διάφορες συνθήκες που υποτίθεται ότι γράφτηκαν γι’ αυτούς αλλά φαίνεται ”χωρίς” αυτούς.

Κανένας νόμος, πολιτεία, εξουσία και κοινωνία, δεν μπορεί να σε κάνει να παραβιάσεις τις ηθικές σου αρχές, ιδιαίτερα αν αυτές δεν είναι εναντίον των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Όταν μιλάμε πια για περιβάλλον και άνθρωπο, να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα τους και που γεννήθηκαν, αλλά αν είναι άνθρωποι ή κτήνη.

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ».

Αυτά τα λόγια τα άκουσα για πρώτη φορά πριν 40 χρόνια από τον ΧΟΣΕ ΣΙΛΒΑ τον ιδρυτή της ομώνυμης μεθόδου Σίλβα που έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο 50 χρόνια τώρα.

– Τι εννοείς; τον ρώτησα. Πως μπορεί κάποιος να είναι άνθρωπος κατ εικόνα και κτήνος στη συμπεριφορά του ?

– Αν δεν αναπτύξουν τον πνευματικό τους παράγοντα, θα συμπεριφέρονται σαν κτήνη . Κτήνος είναι ο οργανισμός (άνθρωπος ή ζώο) που σκέπτεται και δρα για τη δική του επιβίωση και αδιαφορεί για το υπόλοιπο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του είδους του.

– Ποιος είναι αυτός ο παράγοντας ?

– Είναι η συνειδητή χρήση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, που έχει να κάνει με το σύνολο, το όλον, την ένωση, την συνύπαρξη, τη δημιουργικότητα της ομάδας, την σύνθεση, την ολοκλήρωση και όχι μόνο την ατομική επιδίωξη και επιτυχία. Δεν είμαστε ενάντια στην ατομική επιτυχία αρκεί να είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας και επιτυχίας. Δυστυχώς αυτόν τον παράγοντα τον έχει και τον χρησιμοποιεί λιγότερο από το 10% των ανθρώπων, οι υπόλοιποι χρειάζονται εκπαίδευση.

 Για αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τον πνευματικό τους παράγοντα (φύση) που τους κάνει να συμπεριφέρονται και σαν άνθρωποι και να μη φαίνονται μόνο.

Η αντίσταση σε πρακτικές επιβολής μιας ομάδας εις βάρος των άλλων, ενός κράτους εναντίον των άλλων, μιας πολιτικής που δεν βοηθά όλη την κοινωνία να εξελιχθεί και να ευδοκιμήσει αλλά εξυπηρετεί ατομικά συμφέροντα περιορισμένης ομάδας και αδιαφορεί για το σύνολο και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει σε αυτό η εφαρμογή της, είναι όχι μόνο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αλλά και δημιουργεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ανατροπής της.

Οι συμπαντικοί νόμοι και το δίκαιο είναι αποτέλεσμα εξέλιξης δισεκατομμυρίων ετών και στο τέλος επικρατούν .Δεν είναι ηθικό ούτε φυσικά δίκαιο το 98% του παραγόμενου πλούτου στον πλανήτη να είναι στα χέρια του 1% των ανθρώπων και σε πολλούς μάλιστα από αυτούς να έχει περιέλθει με παράνομο εγκληματικό τρόπο. Την ίδια δε στιγμή άνθρωποι να λιμοκτονούν, να ξεσπιτώνονται, να πνίγονται, πολιτισμοί να εξαφανίζονται, σπάνια είδη πλασμάτων να εξαφανίζονται, δοκιμές πυρηνικών όπλων να δοκιμάζονται, λες και ο πλανήτης είναι ιδιοκτησία τους και τον ανατινάζουν όποτε θέλουν.

Όσο και αν έχει κοντόφθαλμες μικρές νίκες το εκάστοτε φαύλο σύστημα των δήθεν ισχυρών και των άβουλων υποστηρικτών τους, στο τέλος λυγίζει πάντα μπροστά στους αποφασισμένους, συνειδητούς αγωνιστές του καλού . Έχει επαναληφθεί πολλές φορές η ιστορία αυτή στον κόσμο και στη χώρα μας .

Όταν φθάσουμε στην κρίσιμη μάζα (λένε πως είναι το 1%) τότε αλλάζει το υπόδειγμα και το σύνολο των ανθρώπων υιοθετεί νέα συνειδητότητα. Η δύναμη της θετικά σκεπτόμενης και ενεργητικά δράττουσας μειοψηφίας, είναι ισχυρότερη της παθητικά άβουλης και αδιάφορης πλειοψηφίας που άγεται και φέρεται χάριν του στιγμιαίου συνήθως ιδιωτικού οφέλους. Γι’ αυτό πρόσεξε την επόμενη πρόταση.

ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΣΥ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΕΣΥ

Όπως έλεγε ο Καζαντζάκης μη σκέπτεσαι αν θα νικήσουμε, μόνο πολέμησε…

Exit mobile version