Site icon KalMa

URI GELLER : Πάλι είχε δίκιο!

Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο η άγνοια μας και οι πεποιθήσεις μας , μπορεί να μας στερούν σημαντικές πληροφορίες για το μέλλον.
Κατά καιρούς υψηλά ιστάμενα πρόσωπα εκφράζοντας την προσωπική τους άποψη έχουν επηρεάσει την κοινή γνώμη και απεδείχθη τελικά πόσο λάθος ήταν.
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο τότε πρόεδρος της Ακαδημίας ,δήλωσε ότι είναι αδύνατον να πετάξει μια μηχανή αφού είναι βαρύτερη από τον αέρα.
Περίπου την ίδια περίοδο ο συνάδελφος του της Βρετανικής Ακαδημίας είπε : Ότι ήταν να έχει εφευρεθεί , έχει ήδη γίνει..
Κατ΄επανάληψη ο γνωστός ”θαυματοποιός” Uri Geller (θυμίζω για όσους το έχουν ξεχάσει, είναι αυτός που λυγίζει κουτάλια και φυτρώνει σπόρους στην παλάμη του με την σκέψη) , μας έχει καταπλήξει με τις ανακοινώσεις του Δεν θα αναφερθώ όσα σε δημόσιες επιδείξεις επιτυγχάνει , πολλά από αυτά ”φαίνονται” σαν ταχυδακτυλουργικά κόλπα , αλλά σε προβλέψεις του για παγκόσμια γεγονότα . αλλά και κατορθώματα που έχει πετύχει τα οποία ο μέσος νους αδυνατεί να κατανοήσει μια και μερικές φορές φαίνονται να υπερβαίνουν τους φυσικούς νόμους.
Έχω την τιμή να γνωρίζω τον Uri αρκετά στενά οικογενειακά..Έχω συνεργαστεί μαζί του επαγγελματικά αρκετές φορές, του έχω εκδόσει 3 βιβλία του στα Ελληνικά και ήμουν συμπαρουσιαστής του στο εργαστήριο ”Η Δύναμη του Νου” στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο το 1996 . Το 1992 τον είχαμε καλέσει στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Μεθόδου ΣΙΛΒΑ που είχαμε οργανώσει στο ΖΑΠΠΕΙΟ μέγαρο και είχε καταπλήξει τους 1500 συνέδρους από όλο τον κόσμο.
Ηρθε στην Κεφαλλονιά στην ενηλικίωση του υιου μας Αλέξανδρου το 2000 με την οικογένεια του , για να τον τιμήσει και να του ευχηθεί . μια και ο Αλέξανδρος είναι ο αγαπημένος του στην οικογένεια μας και τον οποίον στα 13 του είχε φιλοξενήσει στο Λονδίνο για 20 ημέρες ,επειδή αναγνώριζε σε αυτόν ξεχωριστές ικανότητες όπως μας δήλωσε τότε..
Ο ίδιος ο Χοσέ Σίλβα όταν τρώγαμε το βράδυ σε μια ταβέρνα στην Πλάκα κάτω από την Ακρόπολη κατά την διάρκεια του συνεδρίου ,ρώτησε τον Uri
— Τι μπορείς να κάνεις για μένα; Τότε ο Uri ;έφερε δύο φύλλα χαρτί Α4 και δύο στυλό και είπε .– Γράψε ή σχεδίασε ότι θέλεις .Έφυγε και κάθισε σε άλλο τραπέζι .
Σε ένα λεπτό σταμάτησαν και οι δυο το γράψιμο και όταν έβαλαν τα χαρτιά δίπλα δίπλα , νομίζαμε ότι ήταν φωτοτυπία το χαρτί του Uri. Τότε ο Σίλβα του έσφιξε το χέρι λέγοντας του . ” Μπράβο. Είσαι Γνήσιος”.. Είχε αντιγράψει επακριβώς ένα σκίτσο με διάφορες γραμμές που είχε σχεδιάσει ο Σίλβα.
Ο ίδιος ο Uri έλεγε ότι στην περίφημη συνάντηση για τον αφοπλισμό των πυρηνικών όπλων , είχε χρησιμοποιηθεί από την CIA (ήταν στην επιτροπή των διαπραγματευτών) και το μόνο που έκανε ήταν να σκέπτεται έντονα τον ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΌΦ να υπογράφει, φωνάζοντας νοερά ΥΠΕΓΡΑΨΕ ,ΥΠΕΓΡΑΨΕ.
Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι με την ομάδα του θα ξεκολούσε το τεράστιο υπερδεξαμενόπλοιο που είχε προσαρράξει στις όχθες και είχε αχρηστευθεί η διώρυγα του Σουέζ.
Οι ειδικοί είπαν ότι θα έπαιρνε μήνες η αποκόληση του ,με μηχανικά μέσα γερανούς κ.λ.π. . Τελικά ο Uri με την ομάδα του χρειάστηκαν λίγες ώρες.
Ακόμη πιο πρόσφατα όταν οι Αμερικανοί κατέρριψαν ιπτάμενο αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο τους , θεωρώντας το εχθρικό . Ο Uri δήλωσε δημόσια : — Μη τα καταρρίπτετε , πολλά είναι εξωγήινα και τα οδηγεί τεχνική νοημοσύνη . Είπε ακόμη ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του (δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει) και έχουν φιλικές διαθέσεις για μια διαγαλαξιακή συμφωνία ειρήνης που θα ένωνε και δεν θα κατέστρεφε τη ζωή . Τόνισε μάλιστα ότι είναι πολύ εύκολο γι αυτούς να προσομοιώνονται και να βρίσκονται ανάμεσα μας.
Ο Uri δεν είναι κάποιος επιστήμονας . Έχει μια βασική εκπαίδευση που πήρε την περίοδο που ζούσε στην Κύπρο μέχρι τα δώδεκα του χρόνια με την Πολωνή μητέρα του και τον Πολωνό — Εβραίο πατέρα του. Λέει ο ίδιος για τις ικανότητες του ότι μια μέρα ενώ ήταν μικρό παιδί στον κήπο του σπιτιού του , μια ακτίνα φωτός τον έλουσε , τον έριξε κάτω και όταν συνήλθε ήταν άλλος άνθρωπος. Πιστεύει ότι με κατάλληλη εκπαίδευση μια μέρα όλοι θα μπορούν να κάνουν αυτά που κάνει.
Είναι αυστηρός χορτοφάγος , δεν πίνει δεν καπνίζει , έχει μια αστείρευτη ενέργεια στο σώμα του και την ισορροπεί με γρήγορο βάδισμα 1 με 2 ώρες κάθε μέρα . Είναι 75 ετών και δεν δείχνει πάνω από 55. Όταν ζούσε στο Λονδίνο ήταν πρόεδρος (πιθανόν ακόμη) και βασικός χρηματοδότης σε δυο νοσοκομεία παίδων στην περιοχή που ζούσε . Στην αυλή του είχε φτιάξει μια μεγάλη γυάλινη πυραμίδα για θεραπευτικούς σκοπούς για τα παιδιά. Όλα τα έσοδα από τις εμφανίσεις τα βιβλία του και τα τηλεοπτικά δικαιώματα πηγαίνουν σε ανάλογους φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Είχε ενθουσιαστεί με το ενεργειακό πεδίο της Κριτονού (είναι περιοχή Υψιλον ,κοιλάδα ανάμεσα σε δύο ρέμματα ) και είχε συμφωνήσει να κάνουμε το παγκόσμιο πάρκο Δημιουργικότητας και Χαράς που ονειρευόμουν .
— Θα βάλεις τα χρήματα τον ρώτησα;
— Όχι εγώ . Τα ποσοστά μου ,που θα σας υποδείξω που είναι πετρέλαιο κάτω από τα πόδια σας στην Ελλάδα, φτάνουν και περισσεύουν .
— Τι λες παιδί μου , θα μας πάρουν με τις πέτρες , αν τους πούμε να κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο επειδή ένας ”μάγος” είπε ότι έχει από κάτω.
Αυτά ήταν τα λόγια του Γεν.Γραμματέα υπεύθυνου για τον ορυκτό πλούτο , όταν κατάφερα να με δεχτεί να του μιλήσω . Στην απάντηση μου και στην επίδειξη των εγγράφων με την Γαλλία (υπογραφή Μιτεράν) που είχε υποδείξει επιτυχημένη γεώτρηση και με το Μεξικό αντίστοιχα μου είπε.
— Δεν γίνονται αυτά εδώ παιδί μου. ( Η αμοιβή του Uri ήταν το 10% του ερευνητικού κόστους των δοκιμαστικών γεωτρήσεων και εφ όσον ήταν επιτυχημένες.)
Σκέπτομαι να τον καλέσω το καλοκαίρι αν μπορεί να έρθει λίγες μέρες , οπότε θα έχουμε φρέσκα ”νέα” Θα τα πούμε σύντομα..
Σας εύχομαι Όλο και Καλύτερα
Παναγής Μεταξάτος

Exit mobile version