ΜΑΛΤΑ : Η πατρίδα του ΟΔΥΣΣΕΑ

από Παναγής Μεταξάτος
249 προβολές 2 λεπτά ανάγνωση

Σημαντική επιστημονική ανακάλυψη για το νησί των Μαλτέζων , μεταδόθηκε χθες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων , για το που είναι τελικά η Ομηρική Ιθάκη.

Ομάδα διακεκριμμένων αρχαιολόγων με ανακοίνωση της δήλωσε στα τοπικά μέσα ΜΜΕ της Μάλτας , ότι μετά από μακρόχρονη έρευνα τους κατέληξαν ότι το  βασίλειο του Οδυσσέα ήταν η σημερινή νήσος – κράτος της Μάλτας.

— Τι είναι αυτά που γράφεις χριστιανέ μου , μου λέει η γυναίκα μου , είσαι σοβαρός;

— Το διάβασες όλο το κείμενο ;

— Όχι μια ματιά έριξα στην εισαγωγή και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

— Ηρέμησε , δεν είναι αλήθεια , αλλά θέλω να τρομάξω κάποιους που νομίζουν πως είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

— Ποιοι είναι αυτοί ;

— Οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού Αργοστολίου, Ληξουρίου , Σάμης, Ιθάκης και Λευκάδας. Αντί να τσακώνονται μεταξύ τους , ας κάτσουν να συζητήσουν. Είναι καιρός να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα περιήγησης στην Ομηρική Ιθάκη , που θα περιλαμβάνει και τα 3 νησιά και ίσως και τη Ζάκυνθο και θα στηριχθεί από καλλιτεχνικά δρώμενα (Μελισσάνη, Κούταβος, Αίνος ,Τζανάτα, Πόρος, Βαθύ, Νυδρί κ.λ.π.)

Θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση , ακόμη και διαδικτυακή και να δεχτούν καταρχήν την συνεργασία. Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η σύσταση μιας επιτροπής Ομηριστών ,όπως ο  Μάκης ο Μεταξάς, ο Σπύρος ο Αρσένης , ο Νίκος ο Καμπάνης , ο Χαράλαμπος Κατσίμπας, ο Πέτρος Πετράτος , ο Δούκας και πιθανόν και άλλοι που μου διαφεύγουν , οι οποίοι θα μπορούσαν να ορίσουν τους χώρους και την ιστορία τους .

Στη συνέχεια η τουριστική επιτροπή να δημιουργήσει ένα ”οδοιπορικό” για όλα τα σημεία αυτά  που θα περιλαμβάνει επίσκεψη με ανάλογα δρώμενα αλλά και κάλυψη των επισκεπτών (γκρουπ) από διαμονή, εστίαση, μεταφορά , ψυχαγωγία και πληροφόρηση.

— Πραγματικά πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν όλοι αυτοί που ανέφερες;

— Ναι το πιστεύω ή όχι , είναι απαραίτητο να συμβεί αν δεν θέλουμε να επαληθευτεί το εφιαλτικό σενάριο της εισαγωγής του άρθρου μου , αλλά και για ένα ακόμη λόγο.

Αν είναι γνωστή η Μύκονος και η Σαντορίνη για τους γάμους και τα πάρτυ διασήμων , ας γίνουμε και εμείς με το Νο ένα της παγκόσμιας λογοτεχνίας , την Οδύσσεια του Ομήρου..

Είμαι σίγουρος πως αν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από κάποιο Δήμο ή πολιτιστικό σύλλογο, πάρα πολλοί συμπατριώτες μας θα ευαισθητοποιηθούν και θα στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια που θα ”σημάδευε” θετικά το μέλλον όλων.

Από επιχειρηματικής άποψης είμαι σίγουρος πως θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό κίνητρο για κάποιους , με την προυπόθεση να τους δοθούν ανάλογα εχέγγυα .

Υπάρχουν αξιολογότατα άτομα με πολύτιμες γνώσεις αλλά και προθυμία να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια , που θα έδινε άλλη διάσταση στην ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών μας και όχι μόνο.

Έχω ένα προσχέδιο που θα μπορούσε να δείξει έναν από τους πολλούς τρόπους , που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.. Ελπίζω να μη ξεχαστεί και αυτή μου η πρόταση όπως  του Κουτάβου πριν κάτι χρόνια. Το email μου είναι : panagismetaxatos@gmail.com

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη