Τι είναι τελικά η ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA ;

από Παναγής Μεταξάτος
174 προβολές 4 λεπτά ανάγνωση

Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου , αφού εμβάθυνα στην Μέθοδο , γνώρισα τον ίδιο τον Χοσέ και κατάλαβα ότι ο απώτερος σκοπός της έρευνας του δεν ήταν να βρει μια μέθοδο που θα βελτίωνε την καθημερινότητα των ανθρώπων ( στρες, μνήμη, μάθηση, φοβίες, σχέσεις, στόχοι κ.λ.π.), αλλά η εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από την εκπαίδευση του εγκεφάλου και του νου να αναζητήσει τρόπους Υπεραισθητής Αντίληψης.
Αυτό θα καθιστούσε το ανθρώπινο είδος σούπερ ον με συμπαντική εμβέλεια επικοινωνίας και δράσης.
Η βελτίωση της ζωής αυτών που παρακολουθούσαν τα σεμινάρια , ήταν δεδομένη . Οι προσωπικές επιτυχίες που διηγούνταν στις συγκεντρώσεις των αποφοίτων και ο ενθουσιασμός τους καθώς και η σύσταση της Μεθόδου στο περιβάλλον τους επιβεβαίωναν την σπουδαιότητα της. Ακόμη και αν δεν ασκείτο αρκετά στις τεχνικές της κάποιος τα οφέλη από την επίδραση που είχαν οι ασκήσεις χαλάρωσης πάνω του κατά την εκπαίδευση ήταν θετικά και δεδομένα.
Με τον καιρό κατάλαβα ότι πολλοί περιόριζαν την εξέλιξη τους λόγω προσωπικών υποσυνείδητων αρνητικών πεποιθήσεων που λειτουργούσαν ανασταλτικά. Η συμμετοχή μου στην ομάδα ψυχολογίας του καθηγητή πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Κώστα Φωτεινού μου επιβεβαίωσε πόσο καθοριστικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Ο ίδιος χρειάστηκε να ξεπεράσω ανάλογες ”τραυματικές” εμπειρίες.
Όταν κατανόησα την διαφορά ανάμεσα στο E S P ( Extra Sensory Perception) Εξωαισθητηριακή αντίληψη και στο E S P (Effective Sensory Projection) Αποτελεσματική προβολή των αισθήσεων , που είναι η ερμηνεία που έδωσε ο JOSE SILVA ,εκτίμησα πραγματικά την Μέθοδο του.
Ο Silva σαν πρακτικός άνθρωπος και όχι θεωρητικός (δεν είχε καμιά τυπική εκπαίδευση, ούτε την βασική) είχε από πολύ μικρός εκτιμήσει την συνειδητή δράση του ανθρώπινου νου που διεκδικεί αποτελέσματα μέσω της εκπαίδευσης του εγκεφάλου , ο οποίος διευρύνει τα νευρωνικά του δίκτυα τα οποία χρησιμοποιεί για να επιτύχει αντίληψη της πραγματικότητας σε βάθος . ”Ζήτησε και θα σου δοθεί ”
Θεωρώ ότι ο διαχωρισμός της Μεθόδου σε Α μέρος που είναι το SILVA LIFE SYSTEM και στο δεύτερο που είναι το SILVA INTUITION έδινε την ευκαιρία στον περισσότερο κόσμο που τον απασχολούσαν θέματα που προανέφερα (στρες,μνήμη κ.λ.π.) και δεν ήταν απαραίτητο να εμβαθύνει στις δυνατότητες ενός νου που θα ”επέβαλε” ανάλογη πειθαρχία του εγκεφάλου για να επιτύχει συνειδησιακές αλλαγές.
Η αποκάλυψη όμως του μεγέθους της Μεθόδου ήταν το Β΄ μέρος το INTUITION και ο επίλογος της η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.
Αυτό λοιπόν μου το άρθρο καλύπτει απορίες αποφοίτων που έχουν κάνει το LIFE SYSTEM (μετά το 2000) και διερωτώνται , τι άλλο υπάρχει , αλλά και για όσους έχουν ήδη ασχοληθεί ή ακολουθήσει διαφορετικά συστήματα αυτοβελτίωσης (Γιόγκα, υπερβατικό διαλογισμό, ή άλλα) οι οποίοι θα μπορούσαν να παραπλανηθούν ότι η Μέθοδος SILVA
είναι μια απλοική προσέγγιση της πνευματικής εξέλιξης .
Απλή όντως είναι η Μέθοδος , όχι όμως απλοική. Το απλοικό είναι επιφανειακό , ενώ το απλό είναι ουσιαστικό και έχει τεράστιο βάθος και ολότητα.
Η τελευταία τεχνική που γίνεται στο σεμινάριο ESP INTUITION για την διερεύνηση κάποιας ανωμαλίας (ασθένειας) και η διόρθωση της σε κάποιο ανθρώπινο οργανισμό, που γίνεται σε ζευγάρια , όπου ο ένας (ψυχοπροσανατολιστής*) καθοδηγεί τον άλλον (ψυχιστής*) να προβληθεί νοητικά σε έναν ασθενή ο οποίος δεν είναι παρών ούτε τον γνωρίζει και να διαγνώσει αλλά και να αποκαταστήσει την ανωμαλία , είναι η απόδειξη της επιτυχημένης διαδικασίας εκπαίδευσης της Μεθόδου.
Συνηθισμένη ερώτηση που δέχομαι από τους εκπαιδευόμενους είναι : Είναι η Μέθοδος είδος φώτησης ; ή υπερόρασης , ή μια νέα υπεραντίληψη , επαφή με την ανώτερη ευφυία, είναι μια διέυρυνση της συνείδησης.
Είναι το ΄΄πέρασμα΄΄ σε μια άλλη πραγματικότητα . Είναι μια μορφή μετάλλαξης σε ανώτερο ον και έχει πλέον εδραιωθεί η αντίληψη ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν δεχτεί τις επιδράσεις αυτής της συνειδησιακής αλλαγής που τους οδηγούν σε πολύπλευρες πνευματικές ερμηνίες που μετασχηματίζουν την κοινωνία μας σε νέους ρόλους.
Ο HOMO SAPIENS εξελίσσεται στον HOMO NOETICUS ( αυτός που σκέπτεται). Αυτός που σκέφτεται , επεξεργάζεται πληροφορίες , αμφισβητεί , ερωτά, αναζητά νέες πληροφορίες δοκιμάζει, προεκτίνει την πραγματικότητα.
Είναι δημιουργός νέων κόσμων , νέων ιδεών , νέων πραγματικοτήτων. Έχει Θεική κληρονομιά και ιδιότητα , είναι Θεάνθρωπος.
Η λογική μας δεν … αντέχει να ερμηνεύσει την πραγματικότητα μας . ‘Οσοι βρέθηκαν απέναντι της εξωστρακίστηκαν , λοιδωρήθηκαν, φυλακίστηκαν , θανατώθηκαν .
Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν περιμένει όλες τις απαντήσεις από την λογική , έχει εδώ και καιρό διαπιστώσει ότι δεν επαληθεύεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Γι αυτό πλέον προσδοκά στο απίθανο, αναπάντεχο , άγνωστο, φανταστικό , υπεράνθρωπο, υπερφυσικό κ.λ.π. και το αναμένει …ΤΩΡΑ.
Το αναζητά σε νέους προφήτες, δασκάλους ,σωτήρες και είναι πρόθυμος να τους υπηρετήσει, δοξάσει αλλά και να αποκαθηλώσει στην πρώτη τους αδυναμία να δώσουν όλες τις ερμηνίες.
Θα νιώσω ότι πέτυχε ο σκοπός αυτής της ανάλυσης , αν σας βοήθησα να κατανοήσετε τη Μέθοδο γιατί θα σας συναντήσω σε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας.
Να σας υπενθυμίσω ότι κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί για μιάμιση ώρα μιλάω ζωντανά από την σελίδα μας στο F/B Silva Method Greece.
Σας εύχομαι Όλο και καλύτερα
Παναγής Μεταξάτος

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη