Εσύ μπορεί να είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου. Η ζωή σου είναι ευχαριστημένη από εσένα;

από Παναγής Μεταξάτος
179 προβολές 3 λεπτά ανάγνωση

Πολλοί πέφτουν στην παγίδα της επιτυχίας ενός στόχου και αναλώνεται η ζωή τους στην πραγμάτωση του , ελπίζοντας ότι θα προλάβουν και να τον απολαύσουν.

— Που είναι το κακό σε αυτό θά λεγε κάποιος;

— Δεν υπάρχει κακό , αρκεί να είναι ο στόχος στα μέτρα του , να καλύπτει τις πραγματικές του ανάγκες , να είναι μέρος του οράματος του και του κεντρικού του σκοπού.

Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι ”ξοδεύουν” μια ζωή για να πετύχουν κάτι , που είναι πολύ κατώτερο των δυνατοτήτων τους

Γι αυτό το ζήτημα δεν είναι . Τι  πέτυχες;  Αλλά τι θα μπορούσες να έχεις πετύχει.

— Μας  μπέρδεψες ως, συνήθως . Γιατί δεν λες από την αρχή αυτό που σκέπτεσαι;

— Για να καταλάβει κανείς , γιατί κάνει κάτι , χρειάζεται να δει μερικά πράγματα με διαφορετικό μάτι. Για παράδειγμα αν ο πατέρας σου είχε ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση και εσύ μεγάλωσες μέσα σε αυτό και από μικρός άκουγες να λέει . ”Πότε θα έρθει η ώρα να αναλάβεις εσύ , για να ξεκουραστεί κι αυτός.”

Ήδη σε προετοιμάζει να κάνεις το ίδιο , χωρίς καν να σε ρωτήσει. Και εσύ δεν φαντάζεσαι πόσο επηρεάζεται η σκέψη σου. (ο πατέρας σου είναι αγαπημένο πρόσωπο και σίγουρα θέλεις να τον ευχαριστήσεις      Έτσι μπαίνεις στον δικό του στόχο, στο δικό του όραμα , που όμως δεν είναι δικό σου. Μπορεί να είναι πιο κοντό , λιγότερο , μικρότερο από  αυτό που θα κυνηγούσες εσύ.

Και επηρεάστηκες και από την μάνα σου (άλλο αγαπημένο πρόσωπο) που έλεγε. ” Στρωμένη δουλειά παιδί μου , δεν βλέπεις τι αγώνας χρειάζεται ;” ή εμείς εσένα έχουμε , τι θα γίνουν όλα αυτά; Και όλα αυτά σε αγγίζουν συναισθηματικά..

Έχεις σκεφτεί αλήθεια πως διαμορφώνεται μια κοινωνία; Έχεις προσέξει ότι τα παιδιά των Δημοσίων υπαλλήλων , Τραπεζικών, Στρατιωτικών , Φαρμακοποιών ,Νομικών , Ξενοδόχων κ.α. κατά κανόνα ακολουθούν τα επαγγέλματα των γονιών τους. Θεωρείται και κληρονομικό ”προνόμιο”. Λίγοι θα άφηναν το σίγουρο , το έτοιμο που έχει λιγότερο κόπο και ανασφάλεια , για να κυνηγήσουν το δικό τους όνειρο , που είναι στα μέτρα τους .αλλά είναι και αβέβαιο , έχει κίνδυνο και ανταγωνισμό.

Περνάει ο καιρός και μετά από 15 – 20 χρόνια ”κοιτάζεσαι” στον καθρέφτη της ψυχής σου και συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά τα χρόνια φόραγες ”στενό” κουστούμι 2 νούμερα μικρότερο . Σε στένευε αλλά ήλπιζες ότι θα ”ανοίξει” ή εσύ θα ”αδυνάτιζες”. Εν τω μεταξύ , έχεις στήσει τη δική σου φωλιά και έκανες και δυο κλωσσόπουλα αλλά δεν είσαι σίγουρος αν είναι αετόπουλα ή κοτόπουλα και αγωνιάς αν θα πετάξουν στις κορφές ή θα μείνουν στη σιγουριά του κοτετσιού που έμεινες και εσύ. Και τι δεν θα έδινες να ήξερες πραγματικά τι να κάνεις τώρα .

Νιώθεις την κατάθλιψη να κτυπά την πόρτα σου και νομίζεις πως τα ”γυαλιστερά μπιχλιμπίδια” της πραγματικότητας σου (εξοχικό,τζιπ, κρις κραφτ) θα την απομακρύνουν από τη ζωή σου.

Και τα κλωσσόπουλα μεγαλώνουν εν τω μεταξύ και τότε βλέπεις τις διαφορές σου (τις ομοιότητες τις θεωρείς αυτονόητες) και τρομάζεις , απειλείσαι και συγκρούεσαι.

Συνειδητοποιείς ότι αυτά μεγάλωσαν ”χωρίς” εσένα. Είσαι εκτός εποχής και όταν σε χρειάστηκαν δεν ήσουν πάντα διαθέσιμος όπως θα ήθελαν.

Τι θα μπορούσα να είχα κάνει; σκέπτεσαι.!

Σου τα περιέγραψα πολύ ζωηρά ή δεν έχεις ακόμα ξεκινήσει τη ζωή σου; Μήπως είσαι λίγο μετά ; κάπου ανάμεσα στα 10 – 20 χρόνια .Νιώθεις πολύ νέος , νέα η ζωή είναι μπροστά σου . Μη την χάσεις.

Εγώ δεν πρόλαβα να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα γιατί ήμουν αρκετά τυχερός στη ζωή μου. Στα 28 μου χρόνια παρακολούθησα ένα σεμινάριο στη ζωή μου και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο και όλα άλλαξαν.

Πρώτη φορά μου δόθηκε να καταλάβω , πόσο ξεχωριστοί είμαστε οι άνθρωποι και πόσο απεριόριστο είναι το δυναμικό του ίδιου μου του Νου . Έμαθα τις εκπληκτικές δυνατότητες του εγκεφάλου μου και πως η Φαντασία μου ήταν τα επερχόμενα γεγονότα της ζωής μου.

Έμαθα τις παγίδες που μου στήνει το υποσυνείδητο μου επηρεασμένο από τραυματικές εμπειρίες της παιδικής μου ηλικίας και έμαθα να μετατρέπω τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με αυτά που έκανα , μέχρι που εκπαιδεύτηκα στην Αμερική και εδώ και 45 χρόνια διδάσκω αυτή την Μέθοδο σε 4 χώρες και έχω βοηθήσει πάνω από 80000 άτομα να ανακαλύψουν και αυτά με τη σειρά τους . Το απεριόριστο δυναμικό του ίδιου τους του Νου.

Η Μέθοδος αυτή είναι η παγκόσμια γνωστή  ΜΕΘΟΔΟΣ  S I L V A  141 χώρες  62 Πανεπιστήμια 48 γλώσσες  131 βιβλία . Διδάσκεται από το 1966 ανελλιπώς .

Μάθετε  περισσότερα στην ιστοσελίδα   www.silvamethod.gr

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη