Δεν φθάνεις κάπου , αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας

Η δύναμη της διαύγειας στην επίτευξη των στόχων σας

από Παναγής Μεταξάτος
220 προβολές 3 λεπτά ανάγνωση

Ο  Μάξγουελ  Μαλτζ  στο βιβλίο του  Ψυχο-Κυβερνητική , αναφέρεται στον νου και τον παρομοιάζει με τορπίλη . Όταν επιλέγεται ο στόχος , ένα σύστημα αυτόματης διόρθωσης  μπαίνει σε λειτουργία όπου καταγράφονται όλες οι πληροφορίες ανάδρασης και γίνονται αυτόματα οι απαραίτητες  διορθώσεις στην πορεία μέχρι την τελική επαφή με τον στόχο.

Αν για κάποιο λόγο δεν πετύχει το στόχο η τορπίλη , θα κάνει κύκλους όπως ένα σκάφος  χωρίς πηδάλιο  μέχρι να μείνει από καύσιμα. Κάπως έτσι γίνεται και με τους ανθρώπους .

‘’Αν  δεν ξέρεις που πας , μάλλον θα καταλήξεις αλλού’’.

Οι περισσότεροι άνθρωποι  δεν έχουν κάποιο σχέδιο , έναν χάρτη ζωής, θέλουν πολλά ,

αλλά γρήγορα αλλάζουν γνώμη . Μερικές φορές  είναι όπου φυσάει ο άνεμος.

Πάρα πολλοί πάντως , ξέρουν που δεν θέλουν να πάνε . Αυτό φυσικά τους οδηγεί  σε αυτό , απλά γιατί αυτό σκέπτονται συνέχεια. (Αρνητική Προσδοκία)

Ανεπιθύμητες σκέψεις , φόβοι, προβλήματα, δυστυχία έλκουν εικόνες ανάλογες και ο εγκέφαλος σαν καλό computer τις υλοποιεί σε αποτελέσματα –πράξεις—γεγονότα.

Μερικοί αναρωτιούνται  : ‘’ Το φοβόμουν αυτό και το έπαθα’’ και εμείς λέμε : ‘’Το προγραμμάτισες  και το ‘’πέτυχες’’.

Ο εγκέφαλος σου και το σύμπαν δεν σε κρίνουν για ότι σκέπτεσαι, απλά το υλοποιούν.

Αν τα συναισθήματα σου είναι αρνητικά , το πιο πιθανόν είναι , να γίνουν πραγματικότητα  οι φόβοι σου.

Όταν σκέπτεσαι αυτό που θέλεις , οι ευσεβείς σου πόθοι μετατρέπονται σε σφοδρές επιθυμίες (Θετική Προσδοκία). Σκέπτεσαι θετικά , αισθάνεσαι θετικά και οι δονήσεις  που εκπέμπεις επιδρούν στο περιβάλλον και στο κβαντικό ολογράφημα. Σε λίγο θα αρχίσουν να συμβαίνουν τα ‘’θαύματα’’ που προκαλείς με τη σκέψη σου.

Πρώτο πράγμα λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι , να αντικαταστήσεις στο νου σου αυτά που δεν θέλεις με αυτά που θέλεις. Αυτό το λέμε πνευματικό ξεκαθάρισμα.

Είναι όπως όταν αλλάζεις την παλιά φθαρμένη επίπλωση του σπιτιού σου με νέα καινούργια. Πρώτα βγάζεις τα παλιά έπιπλα , καθαρίζεις το χώρο και μετά φέρνεις τα καινούρια.

Η πραγματικότητα σου αρχίζει από το Νου σου. Εκεί κάνεις τις αλλαγές που θέλεις πρώτα. Τις επενδύεις συναισθηματικά και αυτές οι δονήσεις  θα σου φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Σταμάτα να αμφιβάλλεις . Ρώτα όποιον επιτυχημένο θέλεις.

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι πλέον ανθρώπινη εφεύρεση και χρησιμοποιείται στην τεχνική νοημοσύνη , φέρνοντας πραγματικά το Μέλλον πιο νωρίς . Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί από την φύση του σαν κβαντικός υπολογιστής , είναι συμβατός με την  σύγχρονη τεχνολογία, γι αυτό αυτοί που θα χρησιμοποιούν τις πραγματικές δυνατότητες του θα ‘’φαντάζουν’’ σαν θαυματοποιοί μπροστά στους άλλους.

     Τα εξαιρετικά άλματα που κάνει ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια στην επιστήμη  οδηγούν στο φαινόμενο της Ανάπτυξης της Συνειδητότητας  και ένας από τους πρωτοπόρους που το υποστήριξε ήταν ο Χοσέ Σίλβα.

    Η Μέθοδος Σίλβα διδάσκει από το 1966 τον τρόπο να ‘’ συνδεθούμε’’ με το κβαντικό ολογράφημα . Ξεκινά με την παραδοχή ότι είμαστε πλήρεις και ολοκληρωμένοι σε ένα βαθύτερο επίπεδο ύπαρξης και το μόνο που χρειάζεται είναι να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε με επίγνωση σε αυτό το επίπεδο των απεριόριστων πιθανοτήτων .

    Χρησιμοποιώντας τις ‘’υποκειμενικές μας αισθήσεις’’  και τα ‘’σημεία  αναφοράς’’ , μπορούμε να βιώνουμε μια μοναδική προοπτική όλης της ύπαρξης και να κατανοούμε όλα όσα υπάρχουν , γεγονός που θα μας οδηγήσει στον βαθύ σεβασμό για τη ζωή  κάθε είδους  και σε πλήρη αποδοχή και αγάπη χωρίς όρους.

    Η οικονομική κρίση που δείχνει να εισάγει σε περιπέτεια ανέχειας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο , δείχνει παράλληλα και τις αλλαγές  που έρχονται σε αξίες , τρόπο ζωής , τρόπο σκέψης αλλά και του υποδείγματος που θα ισχύσει στο μέλλον.

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη