”Aτύχημα – Λάθος” οδηγεί σε Άθλο

από Παναγής Μεταξάτος
208 προβολές 5 λεπτά ανάγνωση

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μεγάλη αναφορά από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο για την σύλληψη του συγγραφέα ενός από τα μεγαλύτερα Bestseller .Το Δώρο Στέφανου Ξενάκη. Δεν θα κρίνω τον κον Ξενάκη ,δεν τον γνωρίζω προσωπικά άλλωστε . Έχω ακούσει όμως πολύ καλά λόγια από φίλους και το καλοκαίρι μάλιστα μια εξαδέλφη του απόφοιτος της Μεθόδου μου μίλησε στη Χαλκιδική σε μια συνάντηση της Αγαποκοινότητος που με είχαν καλέσει για δύο ομιλίες.και μάλιστα μου ανέφερε ότι σε σχετική κουβέντα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούμε.Από ενδιαφέρον για τον ίδιο και το έργο του παρακολούθησα στο YOUTUBE μια ομιλία του σε έναν σύλλογο που τον είχαν καλέσει.
Με ξάφνιασε ευχάριστα γιατί ανέφερε το όνομα μου με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια μάλιστα για το τελευταίο μου βιβλίο ” Το Μονοπάτι σου” το οποίο έδειξε και σχολίασε το περιεχόμενο του. Πριν λιγο καιρό μάλιστα η φίλη Εύα Ντελιδάκη γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας του ”χώρου” μου έδωσε το τηλέφωνο του να τον ευχαριστήσω.
Σήμερα διάβασα στο F/B μια δική του ανάρτηση για το γεγονός της κράτησης του στην ασφάλεια για τακτοποίηση εκκρεμών οικονομικών του υποχρεώσεων και την ταυτόχρονη συνειδητοποίηση του ότι οι ημέρες αυτές ήταν από τις πιο σημαντικές της ζωής του και πως αυτό το γεγονός μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά σπουδαίο.
Ο πραγματικός λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι να καταδείξω και να μοιραστώ μαζί σας ,μια δική μου ανάλογη εμπειρία.
Ότι η Ελληνική γλώσσα είναι συμπαντική και προγραμματίζει με τον καλύτερο τρόπο τον εγκέφαλο μας είναι γνωστό , μερικές φορές όμως ομολογουμένως αποκαλυπτόμεθα.
Δύο λέξεις αποδίδουν στην κυριολεξία αυτό που συνέβη στον κον Ξενάκη , σε μένα και σε εκατομμύρια άλλους.
Λ Α Θ Ο Σ  Λ Υ Π Η
Το λάθος είναι αναγραμματισμός του άθλος και η λύπη αναγραμματισμός της πύλης. Το λάθος μπορεί να σε οδηγήσει στον άθλο και αν δεν νιώσεις την λύπη δεν περνάς την πύλη , δηλαδή τη δυσκολία.
Πολλές φορές το λάθος μπορεί να είναι ατύχημα , που να μην ευθύνεται και ο τελικά χαμένος. .Ονομάζω ”Ατύχημα – Λάθος” γιατί η πρόθεση δεν είναι το λάθος αλλά συγκυρία γεγονότων μπορούν να συντείνουν στο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε σαν κανόνα το λάθος να οδηγεί σε άθλο , θάλεγα μάλιστα το αντίθετο συμβαίνει . Το λάθος οδηγεί σε άλλο λάθος και στο τέλος έρχεται η καταστροφή . Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που το ΄΄Ατύχημα – λάθος” γίνεται αφορμή να ”ξυπνήσουν” μέσα στον άνθρωπο δυνατότητες και ταλέντα που με μια αστείρευτη ενέργεια για δράση που πηγάζει από την αλλαγή της νοητικής στάσης από αρνητική σε θετική.
Το δικό μου ” Ατύχημα – λάθος” ήταν ότι βρέθηκα στην κηδεία του Γέρου της Δημοκρατίας το 1968 στΙς στήλες του Ολυμπίου Διός περιμένοντας έναν θείο μου να με πάρει να φάμε σπίτι του.. Ήμουν φοιτητής στο 2ο έτος στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς .
Τελικά βρέθηκα μπροστά από το φέρετρο φωνάζοντας ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ . Με συνέλαβαν και μόλις είδαν ότι ήμουν φοιτητής με έβαλαν στην κλούβα και με πήγαν μαζί με άλλους στην Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια και με ανέκριναν μετά ”μουσικής”. Μετά από δύο ημέρες και αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον μου με άφησαν . Μετά όμως από 20 ημέρες με απέβαλαν από το Πανεπιστήμιο.(συνολικά 53 φοιτητές)
Έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου .Ήταν το μόνο που είχα στη ζωή μου. Ένα χωριατόπαιδο που ήρθε στην πρωτεύουσα να σπουδάσει και ξαφνικά έσβησε το όνειρο.
Με έδιωξε και ο εργολάβος από την οικοδομή που έβγαζα κανένα μεροκάματο μόλις έμαθε για ποιο λόγο δεν πήγα για δουλειά 3 μέρες.
Δοκίμασα πολλά , μέχρι και σε γραφείο κηδειών μοίραζα κόλλυβα . Κάποια στιγμή πήγαινα από πόρτα σε πόρτα και πούλαγα μια ξενόγλωσση εγκυκλοπαίδεια (Caxton).
Αυτό ήταν. Ανακάλυψα ένα ταλέντο που με έφερε με τα χρόνια στην κορύφωση της επιχειρηματικής μου δράσης με μια σειρά από εκδοτικές και άλλες επιχειρήσεις όπως οι Εκδόσεις Αλκυών (Κουστώ ,Πως Λειτουργεί κ.α.) , Χαρλένικ ( Άρλεκιν – Bell ) ΑLARCO (συναγερμοί) Telemarketing Alkyon (βιβλία) Γουνεμπορική (γούνες δερμάτινα) 7 καταστήματα και το αποκορύφωμα η παρουσίαση των σεμιναρίων της Μεθόδου Σίλβα και οι Εκδόσεις Κριτονού.και άλλα πολλά.
Έτσι το ”Ατύχημα λάθος” εξελίχθηκε σε Άθλο .
Συνειδητοποίησα τις απεριόριστες δυνατότητες του εγκεφάλου και πόσο απλόχερα μας τις δίνει , αρκεί να ανοίξουμε τα ”κανάλια” επικοινωνίας του που είναι στη διάθεση μας.
Γνωρίζοντας πολλές προσωπικότητες όλα αυτά τα χρόνια στον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο , διαπίστωσα ότι η πλειοψηφία έχει κάποια ανάλογη ιστορία να διηγηθεί όπου το ”Ατύχημα – λάθος” απεδείχθη η κρυφή αιτία της επιτυχίας τους (Άθλος)
Η ζωή όμως ενός ανθρώπου που γνώρισα πολύ καλά και ο οποίος με τίμησε με την φιλία και την εμπιστοσύνη του., ξεπερνά την πιο τολμηρή φαντασία. Προσέξτε το σύντομο βιογραφικό του .(εξ αιτίας ενός ατυχήματος).
Στα 5 του χρόνια έμεινε ορφανός από πατέρα (σκοτώθηκε σε ατύχημα στο τρένο) και η μητέρα του πήρε αυτόν και τα 2 μικρότερα αδέρφια του και τα άφησε στην πεθερά της και έφυγε.. Ξαφνικά ο μικρός βρέθηκε σε άλλη χώρα , χωρίς να ξέρει τη γλώσσα (από Μεξικό σε ΗΠΑ) και έπρεπε να θρέψει 4 στόματα..
Άρχισε να πουλά πόρτα – πόρτα κλωστές ,βελόνες, κουβαρίστρες , να γυαλίζει παπούτσια να πουλάει εφημερίδες. Δεν πήγε σχολείο γιατί έπρεπε να δουλεύει έμαθε γράμματα από τα αδέρφια του.
Στα 12 του μαθαίνει ραδιοτεχνίτης δι αλληλογραφίας και στα 13 ανοίγει ένα μικρό εργαστήρι στο υπόγειο του σπιτιού του.
Στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο υπηρετεί στις διαβιβάσεις και μαθαίνει για τα μυστικά του εγκεφάλου και τις συχνότητες λειτουργίας του.Το 1944 μόλις γυρίζει από τον στρατό ξαναρχίζει το εργαστήριο του ,αγοράζει έναν εγκεφαλογράφο και αρχίζει τις έρευνες του.. Μετά από 22 χρόνια έχει ολοκληρώσει τη Μέθοδο του που έχει βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε 135 χώρες .
Έγραψε πάνω από 10 βιβλία , ένα από αυτά έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.
Έγινε επίτιμος καθηγητής σε 62 Πανεπιστήμια . Προτάθηκε για βραβείο ΝΟΒΕL. Τιμήθηκε με τον τίτλο Doctor of Humanity από το Sangreal Foundation. Bραβεύτηκε από τον Πάππα για τις υπηρεσίες του στην ανθρωπότητα.
Έκανε 10 παιδιά και 34 εγγόνια. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Ψυχοπροσανατολισμού και σήμερα 60 χρόνια μετά η επιστήμη έχει αναγνωρίσει την Μέθοδο σαν πρωτοποριακή και ουσιαστική .
Αυτός ήταν ο J O S E S I L V A που δεν πήγε ούτε μια μέρα σχολείο.
Ένα μόνο έχω να σας πω : ” Ανακαλύψτε το απίστευτο δυναμικό του ίδιου σας του Νου.”
Παναγής Μεταξάτος

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη