Στο κατώφλι της αφύπνισης

από Παναγής Μεταξάτος
213 προβολές 3 λεπτά ανάγνωση

Το μέλλον ήρθε πιο νωρίς . Ξεκινώ το άρθρο μου με τον τίτλο του προηγούμενου βιβλίου μου ,για να τονίσω ότι τα γεγονότα έχουν ήδη επιταχυνθεί πάρα πολύ και έπονται σύντομα συγκλονιστικές αποκαλύψεις , για το τι μας περιμένει. Αποκαλύψεις που θα αγγίξουν και θα αλλάξουν το γνωσιακό και συνειδησιακό μας επίπεδο.
Είναι φανερό πια ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται από τον Homo Sapiens (Αυτός που γνωρίζει) στον Homo Noeticus (Αυτός που σκέπτεται) .
Κάνει ερωτήσεις , Γιατί, Πως , Πότε, Από Που, Τι, Ποιος …. Θέλει απαντήσεις , εξηγήσεις. Έχει αμφιβολίες , αντιρρήσεις , διαφορετικές απόψεις, Συνδέει ,συσχετίζει , αναλύει, μεταμορφώνει, μετασχηματίζει , δοκιμάζει, συμπληρώνει, απλοποιεί, ανατρέπει, αποκαλύπτει, και άλλους τρόπους που δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα ή και καλύτερο.
Δίνει ”χώρο΄΄ στην πολυπλοκότητα που τον διακρίνει πλέον σε όλα τα επίπεδα. Όπως διαφέρουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας , έτσι και αυτά που κάνουμε.
Το ”Δεν γίνεται” αντικαθίσταται με το ”Να το δοκιμάσουμε”.
Πάει στη Σελήνη , από καπρίτσιο .”Μη μας προλάβουν οι Ρώσοι …” εκμυστηρεύεται ο Κέννεντυ . Στέρνει στον Αρη την τεχνολογία του Rover Curiosity και σε λίγο θα στήσει και αντίσκηνα εκεί και τα εγγόνια μας θα κάνουν survivor για τη διασκέδαση τους.
Δεν αμφιβάλλει πια για εξωγήινη ζωή με νοημοσύνη το παραδέχονται πλέον ανοικτά αυτοί που ξέρουν περισσότερα από εσάς και εμένα. (Spielberg , Nανόπουλος , Δανέζης,Geller κ.α) Ο Geller μάλιστα πρόσφατα προειδοποίησε τους Αμερικάνους –Μην καταρρίπτετε τα μπαλόνια και τα άγνωστα αντικείμενα που πετούν στον εναέριο χώρο .είναι για ειρηνικούς σκοπούς .έχω επικοινωνήσει μαζί τους , θέλουν Γαλαξιακή ειρήνη. Αυτά που σκοτώνεται είναι ρομπότ τεχνικής νοημοσύνης. Κυκλοφορούν ανάμεσα μας ξέρουν τα πάντα για εμάς.
Η τεχνική νοημοσύνη έχει εισβάλει πια στα σπίτια μας . Φροντίζει για την καθαριότητα ,την υγιεινή, το φωτισμό την ασφάλεια, την συντήρηση , το πρόγραμμα της ημέρας ,την ενημέρωση σου ( Τι θα σου άρεσε να ακούσεις , να δεις και πόσες σταγόνες βροχής θα πέσουν στο κεφάλι σου ,αν ακολουθήσεις το συνηθισμένο δρομολόγιο για
το γραφείο σου.
Με τους αλγόριθμους πλέον η τεχνική νοημοσύνη θα προβλέπει τους σεισμούς ακριβώς και ποια σπίτια θα πέσουν , ακόμη θα αναγνωρίζονται γεγονότα παγκόσμια πριν καν γίνουν (κάτι σαν μετεωρολογικό δελτίο)
Πρόσφατα δύο Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν το ένζυμο Huc του βακτηρίου Mycobacterium Smegmatis, το οποίο μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια την οποία μπορεί και αποθηκεύει (μπαταρία). Θα σωθούμε ενεργειακά , εκτός και αν την ανακάλυψη τους αυτή , την πουλήσουν στις ”Επτά Αδελφές”. Ε΄ τότε θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε . (πλάκα κάνω , μη σας βάζω και ιδέες …)
Δεν είναι και άσχημα θα έλεγε κανείς συγκρίνοντας την εποχή των παππούδων μας , που έζησαν τον ξεριζωμό του Πόντου της Σμύρνης , της Πόλης την πείνα της κατοχής , τον εμφύλιο . Όμως αυτά τα ”καθρεπτάκια και μπιχλιμπίδια ” που μας θάμπωσαν όλα αυτά τα χρόνια και μας μαγεύουν , έχουν ένα τίμημα που ελπίζω να μη το ζήσουν οι άνθρωποι. Κακοποιήσαμε και συνεχίζουμε να κακοποιούμε τον πλανήτη το σπίτι μας και σε λίγο θα μας διώξει γιατί η βλάβη μπορεί να είναι ανήκεστος.
Συνεχίζουμε να ζητάμε σόδα να ανακουφιστούμε από το πολύ και ακατάλληλο φαγητό που ” άπληστα καταναλώσαμε , αντί να πειθαρχήσουμε σε ένα λιτό υγιεινό φυσικό γεύμα που χρειάζεται το σώμα μας.
Την ίδια ακριβώς στιγμή 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι λοιμοκτονούν για ένα κομμάτι ψωμί και σκυλοπνίγονται στη Μεσόγειο για μια στοιχειώδη ζωή , που ζωή δεν είναι.
Εμείς ”αδιάφοροι” οι περισσότεροι δεν αντιδρούμε καν ούτε και όταν σκοτώνονται κορίτσια επειδή φόρεσαν το μαντήλι στο κεφάλι τους στραβά και φάνηκαν λίγα από τα μαλλιά τους.
Έχουμε ακόμη σύγχυση με την έννοια μερικών λέξεων όπως : Επιτυχία , Αφθονία ,Πληρότης, Αγάπη, Συνεργασία, Ασφάλεια, Χαρά ,Δημιουργικότητα, Σεβασμός , Ανιδιοτέλεια , Προσφορά, Συμμετοχή, Συνύπαρξη, Κατανόηση, Ισορροπία, Αρμονία, Ευτυχία , Συγχώρηση…Σε κάποιες χώρες έχουν διαγραφεί από τα λεξικά τους.
Παρακολουθώ μερικές αναρτήσεις και δικαιολογώ το θυμό αυτών που τις γράφουν για όσα κακά συμβαίνουν , απλά να θυμίσω . Η βία (λεκτική ή φυσική) φέρνει βία και το πρόβλημα αναπαράγεται. Μερικοί έχουν ήδη αλλάξει συνειδητότητα και αυτό έχει φέρει αλλαγή συμπεριφοράς, γιατί είναι στις προδιαγραφές της πνευματικής ιδιότητας να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα και να προχωρά .
Εμείς στη Μέθοδο Σίλβα λέμε Όλο και Καλύτερα για να το προκαλέσουμε σε όλα τα επίπεδα για να απολαύσουμε αυτό το ”ταξίδι”όσο μας επιτρέπεται η παραμονή μας σε αυτή την διάσταση.
Σας εύχομαι Όλο και Καλύτερα
Παναγής Μεταξάτος

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη