ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ

Απελευθερώνοντας την Εσωτερική Φωνή

από Παναγής Μεταξάτος
72 προβολές 1 λεπτά ανάγνωση

Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί . Έχουμε 10 ξεχωριστά IQ (δείκτες ευφυίας) με 3 υποπεριπτώσεις ο καθένας.
Το να λέμε καλύτερος ή χειρότερος σε κάτι εννοούμε , ότι πιθανόν έχουμε μειωμένη ή αυξημένη απόδοση σε κάποιον τομέα , από κάποιον άλλον.
Και αυτό όμως είναι σχετικό. Για να ελευθερωθεί το δυναμικό μας , σημαντικό ρόλο παίζουν τα κίνητρα που έχουμε να κάνουμε κάτι.
Κταλήγουμε λοιπόν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα απεριόριστο δυναμικό , είναι μοναδικός και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να δώσει στον εαυτό του τις ευκαιρίες που θα του επιτρέψουν να εκδηλώσει και να βελτιώσει τις επιδόσεις του στους τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτόν.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάποιο ταλέντο που αν το αναπτύξει , μπορεί να ξεχωρίσει.
Σας ”προκαλώ” λοιπόν να ανακαλύψετε τις δικές σας ιδιαιτερότητες , ταλέντα, επιδόσεις, χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν αμέσως να σας διακρίνουν .
Ο λόγος που αξίζει να το κάνετε , είναι η χαρά , η ικανοποίηση που θα νιώσετε ξεδιπλώνοντας αυτήν την πτυχή της ψυχής σας.
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με όσα θα κάνετε και αυτό θα είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να επαναλάβετε την προσπάθεια.
Η επανάληψη της προσπάθειας φέρνει την βελτίωση και πάει λέγοντας….
Έτσι ξεκίνησα εγώ να γράφω ποιήματα , μετά τα 50 μου , να γράφω κείμενα να ασχολούμαι με τη συλλογή ”γλυπτών” της φύσης (ξύλα στις παραλίες),μαγειρική , υπνοθεραπεία,μετασχηματισμό αντικειμένων σε κάτι νέο και χρήσιμο. κ.α.
Η δημοσίευση ποιημάτων , άρθρων κ.λ.π.σκοπό έχει να σας ενεργοποιήσει να κάνετε κάτι ανάλογο που πάνω απ όλα θα σας δώσει χαρά.
Η ΧΑΡΑ είναι η αρμονία της ζωής και αξίζει να την προσθέσουμε σε αυτήν .
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ είναι ένα ζητούμενο της κοινωνίας και του αριστερού μας εγκεφάλου που μας θυμίζει διαρκώς με κάθε τρόπο , ότι είναι ”σκοπός” ζωής.
Η ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ είναι το μέτρο που θα ορίσετε για να επιτρέψετε στη χαρά να γεμίσει την καρδιά σας με θετικό συναίσθημα που είναι το ελλιξήριο της νεότητος.

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη