Γενετική και Γενιά των Εξαιρετικά Έξυπνων: Εξερεύνηση της Σχέσης μεταξύ DNA και Υπερνοημοσύνης

Κατανοώντας πώς η γενετική μας μπορεί να επηρεάσει τις ικανότητες και την ευφυΐα μας

από Alexandros Metaxatos
232 προβολές 2 λεπτά ανάγνωση

Οι γενετιστές περιγράφουν μια εκπληκτική διαδικασία, που αρχίζει μόλις ένα σπερματοζωάριο ενωθεί με ένα ωάριο. Ένας άνθρωπος γίνεται από την ένωση αυτών των «δομικών τούβλων» μέσα σε εννέα μήνες.

Πενήντα τρισεκατομμύρια κύτταρα ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός από επί μέρους ευφυΐες, που το καθένα έχει ακριβώς πληροφορίες (DNA) και ρόλο που εκτελεί με απόλυτη ακρίβεια.

Το DNA μας διαθέτει μια υπερνοημοσύνη και όταν δύο διαφορετικά κύτταρα ενώνονται το DNA που περιέχουν συνδέεται και μετά τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται.

Στο DNA υπάρχουν δισεκατομμύρια γενετικές πληροφορίες που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «έξυπνο μόριο». Οπωσδήποτε πιο έξυπνο από ένα μόριο ζάχαρης.

Πόσο έξυπνη είναι η ζάχαρη; Αναρωτιέται στο βιβλίο του Κβαντική Θεραπεία ο διάσημος Deepak Chopra.

To DNA στην πραγματικότητα όμως είναι σάκχαρα, αμίνες και άλλα απλά συστατικά. Αν αυτά τα συστατικά δεν είναι νοήμονα εξ αρχής, ούτε το DNA θα μπορούσε να γίνει, μια και συνδυάζονται τέτοια μόρια μεταξύ τους.

Με την ίδια λογική θα χαρακτηρίζαμε έξυπνο και το μόριο του άνθρακα και του υδρογόνου που περιέχονται στα σάκχαρα. Αν υπάρχει νοημοσύνη στο σώμα μας, τότε προέρχεται από αλλού και αυτό το αλλού μπορεί να είναι παντού.

Για να προκληθεί τώρα μια από τις αντιδράσεις μέσα στο σώμα, όπως η μετατροπή του σακχάρου σε ενέργεια, χρειάζονται εξειδικευμένες διαδικασίες που ισοδυναμούν με ένα συνδυασμό από 100 τρισεκατομμύρια bytes πληροφοριών. Μπορεί ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα να δημιουργηθεί τυχαία;

Μήπως μια ανώτερη ευφυΐα ρυθμίζει τις διαδικασίες για την εκπλήρωση ενός σχεδίου που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε στο σύνολο του (τουλάχιστον όχι ακόμη και όχι όλοι), αλλά το αναγνωρίζουμε στα επί μέρους σημεία του.

Μήπως και ο δικός μας μικρότερος ή μεγαλύτερος ρόλος, είναι καταλυτικός και απαραίτητος για την επίτευξη του Όλου Σχεδίου;

– Έχεις βρει το δικό σου ρόλο, σκοπό, αποστολή ή όπως αλλιώς θα ήθελες να χαρακτηρίσεις την παρουσία σου σε αυτή τη διάσταση; 

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη