Έτσι αλλάζει η ζωή μας!

από Alexandros Metaxatos
384 προβολές 3 λεπτά ανάγνωση

Υπάρχει μια αλήθεια που είναι απαραίτητο να θυμόμαστε 

«Το παρελθόν μας δεν αλλάζει». Φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που θυμόμαστε για παρελθόν, και πολλοί αυτό κάνουν, καμιά φορά και ασυνείδητα.

Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος ν αλλάξουμε το παρελθόν που θα έχουμε από εδώ και μπρος και αυτός είναι να δημιουργήσουμε το σήμερα και το αύριο έτσι που όταν γίνουν παρελθόν να μας ικανοποιεί απόλυτα.

Για να αλλάξουμε το παρόν και το μέλλον, χρειάζεται να κάνουμε διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάναμε ως τώρα. Για να κάνουμε διαφορετικά πράγματα πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά.

Να ξεκαθαρίσουμε ΤΙ ακριβώς θέλουμε. Μερικές φορές βοηθά να σκεφθούμε ΤΙ δεν θέλουμε.

Αυτά λοιπόν που θέλουμε καλό είναι να τα διαχωρίζουμε στις παρακάτω κατηγορίες:¨

  • Να είμαστε
  • Να γίνουμε
  • Να έχουμε
  • Να πετύχουμε
  • Να προσφέρουμε

Να τα ορίσουμε στον χρόνο χωρίζοντας τον σε τρεις κατηγορίες

  1. Βραχυπρόθεσμα (Σε δύο μήνες)
  2. Μεσοπρόθεσμα (Σε έναν χρόνο)
  3. Μακροπρόθεσμα (Πάνω από ένα χρόνο)

Αφού τα γράψουμε, σκεφτόμαστε πόσο σημαντικά είναι για μας, αν λύνουν πρόβλημα, αν βοηθούν και κάποιον άλλον εκτός από εμάς και φυσικά να μη στρέφονται εναντίον κανενός.

Αναρωτιόμαστε αν όντως πιστεύουμε ότι αξίζουμε να πετύχουμε όλα αυτά που γράψαμε. Αν είναι για μας. Ότι δεν μας κάνει κανείς χάρη, ότι τα δικαιούμεθα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα όνειρα τους είναι… κοντά. Τους… έπεισαν ότι είναι μικροί, λίγοι, μέτριοι και πρέπει να αρκούνται σε λίγα, γιατί τα πολλά και σπουδαία είναι για άλλους όχι γι’ αυτούς. Τους είπαν ότι η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας, ένα βάσανο, έχει δυσκολίες. Για να είναι τίμιοι πρέπει να είναι φτωχοί και τόσα άλλα που ο απλός άνθρωπος αναμασά χωρίς να καταλαβαίνει ότι τέτοιες σκέψεις τον καθορίζουν, τον καθηλώνουν και τον αδρανοποιούν γιατί γίνονται πραγματικότητα του.

Αν σ έχουν «σημαδέψει» κάποια από τα παραπάνω ή ανάλογα και σε άλλους τομείς όπως ο έρωτας η υγεία οι σχέσεις η μόρφωση, όταν ήσουν παιδί και έχεις περιοριστικές πεποιθήσεις για την αφθονία και τις δυνατότητες σου, τότε χρειάζεται πρώτα να βουλώσεις τις τρύπες της βάρκας σου και μετά να πας ταξίδι…

Να μιλήσεις στο εσωτερικό σου «παιδί» το υποσυνείδητο σου και να το διαβεβαιώσεις ότι τώρα μεγάλωσες, είσαι ώριμος έχεις άλλες ανάγκες. Χρειάζεσαι ψυχική ηρεμία υγεία, αφθονία και μια καλή γνώμη για τον εαυτό σου. Να του πεις πως κανείς δεν μπορεί να σε μειώσει αν δεν μειώσεις εσύ τον εαυτό σου και να  το διαβεβαιώσεις ότι εκτιμάς ιδιαίτερα αυτό που είσαι.

Ένα θαύμα της φύσης που ήρθε σ’ αυτήν τη διάσταση για να εκπληρώσει σπουδαία αποστολή που η ανώτερη ευφυΐα του έχει αναθέσει. Πως είναι δικαίωμα σου να απαιτείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα αρκεί να είσαι διατεθειμένος να δώσεις το τίμημα κάθε φορά.

Πάνω από όλα να του εξηγήσεις ότι όσα πίστευες μέχρι τώρα ήταν σκέψεις των άλλων που τις προέβαλαν πάνω σου (γονείς, δάσκαλοι, φίλοι κ.λπ.).

Τώρα ξεκαθαρίζεις ποια θα κρατήσεις από τα πιστεύω σου και ποια θ αλλάξεις και θα ενισχύσεις.

ΜΠΟΡΕΙΣ να γίνεις αυτό που μέσα στην καρδιά σου έχεις καλά κρυμμένο σαν μυστικό, αρκεί να σκέπτεσαι ΜOΝO αυτό και με ποιους τρόπους και σχέδια θα το πετύχεις .

Να ξέρεις η ζωή θα σου δώσει ότι της ζητήσεις. Αν αρνηθείς οτιδήποτε άλλο εκτός από το καλύτερο για σένα. 

You may also like

Αφήστε ένα Σχόλιο

🍪 "Γεια σας! Χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο ταξίδι αυτοβελτίωσης - πατήστε 'Αποδοχή' για να συνεχίσετε ή 'Απόρριψη' αν προτιμάτε την αυτοβελτίωση χωρίς Cookies!" Αποδοχή Απόρριψη