Όλο και περισσότεροι άνθρωποι από τον πιο απλό κάτοικο μιας περιοχής του πλανήτη , μέχρι τους πλέον χαρισματικούς ερευνητές και επιστήμονες στα πιο σύγχρονα εργαστήρια της επιστήμης , έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το πλαίσιο (κανόνες) λειτουργίας , η συνισταμένη των επικρατουσών θεωριών για την πραγματικότητα μας, έχει αλλάξει.
Είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναδούμε τα στάδια αλλαγής για να μπορέσουμε να περάσουμε εξελικτικά στο νέο συλλογικό υπόδειγμα που έχει ήδη διατυπωθεί και απλά διαπιστώνεται κάθε μέρα στην πράξη.
Η αποδοχή της θεωρίας του ‘’Ζωντανού Πλανήτη’’ James Lavlock μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε ξανά το κοινό καλό με βάσει τις ανάγκες του . Προφανώς είμαστε οι εκφραστές της δικής του σκέψης για επιβίωση. Δυστυχώς το 90% και πλέον των ανθρώπων η σκέψη τους κινείται γύρω από την ατομική επιτυχία και όλα τα άλλα ‘’Γαία πυρί μιχθήτω’’. Αυτό όμως δεν μας απαλλάσσει της ευθύνης να ‘’σώσουμε’’ τον κόσμο. (Καζαντζάκης – Ασκητική).
Γνωρίζουμε σήμερα ότι το 1% των ανθρώπων με ταυτόχρονη επικεντρωμένη σκέψη σε κατάλληλη συχνότητα του εγκεφάλου (ΑΛΦΑ) , μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο.
Είναι ολοφάνερο πλέον όπως παρατήρησε πρώτος ο Αινστάιν ότι: Τα σημαντικά προβλήματα πολλές φορές , για να τα επιλύσουμε , χρειάζεται να μετακινηθούμε από τον τρόπο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε.
Αν αλλάξουμε το κέντρο εστίασης μας , από την επιτυχία , τη δύναμη , την εξουσία , την προσήλωση και υπερβολική προσκόλληση στον ορθολογισμό και στο επί μέρους, θα μπορέσουμε να δούμε τις πραγματικές μας ανάγκες που ταυτίζονται με αυτές του πλανήτη.
Η αναζήτηση λύσεων χωρίς χαμένους , θα μας φέρει πιο κοντά να συνεργαστούμε και να συμπράξουμε και όχι να νικήσουμε ή να νικηθούμε .
Εξέλιξη θα είναι η αναγνώριση του πνευματικού μας εαυτού , που προϋπήρχε του φυσικού και που παραμένει και μετά το θάνατο του. Οι νέες μας αξίες (αγάπη χωρίς όρους, συμμετοχή,ειρήνη, βοήθεια αλληλεγγύη ) θα αποσκοπούν στην ένωση και όχι τη διάλυση μας.
Με βάση την ηλικία του και το προσδόκιμο ύπαρξης του ήλιου μας ο πλανήτης μας διανύει την εφηβικήν περίοδο σαν ζωντανός οργανισμός και όλη αυτή η τεχνολογική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια , είναι αποτέλεσμα του τεράστιου όγκου πληροφοριών που διαχειρίζονται πλέον οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι και τα δίκτυα τους (τεχνική νοημοσύνη) . Κάθε άνθρωπος είναι ένα εγκεφαλικό κύτταρο του πλανήτη.
Τα τελευταία 50 χρόνια γήινου χρόνου (δέκατα δευτερολέπτου κοσμικού χρόνου) οι γνώσεις μας γενικώς γύρω από το σύμπαν , αυξήθηκαν κατά 1,5 δις, φορές.(Σιμόπουλος)
Για τον κάθε άνθρωπο είναι δύσκολο να κατανοήσει πως είναι δυνατόν να παράγεται τόσο πολύ πληροφορία και να αξιοποιείται ταυτόχρονα σε τόσες άπειρες εφαρμογές. Όπως είναι γνωστό όμως ο κάθε εγκέφαλος μας εκτός της ατομικής του λειτουργίας συμμετέχει ενεργά και στο ηλιακό αλλά και συμπαντικό δίκτυο συνδεόμενος με άλλους εγκεφάλους όπως και τα εγκεφαλικά μας κύτταρα στον δικό μας εγκέφαλο.
Η σκέψη ,η συνείδηση το πρόγραμμα αν θέλετε , ή το προϊόν λειτουργίας του εγκεφάλου δεν περιορίζεται ενεργειακά ,χορικά. Είναι διάχυτη στον εγκέφαλο και έχει πρόσβαση σε αυτήν ο καθένας που θα μπορούσε να συνδεθεί στην συχνότητα που διατυπώνεται.
Θα έχετε προσέξει μερικές φορές μια ιδέα , μια εφεύρεση ,ένας νέος τρόπος αντίληψης που διατυπώνεται με κάποιον τρόπο κάπου στον πλανήτη από κάποιον , ξαφνικά βρίσκει άμεσα μιμητές , αντιγραφείς , υποστηρικτές , διαφωνούντες και πολύ σύντομα εμφανίζεται η ίδια αρχική σκέψη βελτιωμένη , συμπληρωμένη , οικονομικότερη στην παραγωγή , διαφορετική πάντως από την πρωτότυπη όπως είχε πρωτοεκφραστεί. Αυτό είναι και μια ερμηνεία του πως λειτουργεί το Μορφογενετικό Πεδίο του Rupert Seldrake.
H εποχή του Homo Noeticus (Αυτός που σκέπτεται) που διανύουμε τα τελευταία χρόνια και έχει διαδεχτεί τον Homo Sapiens(Αυτός που γνώριζε) διακρίνεται ιδιαίτερα από τον άπειρο αριθμό ερωτήσεων που η ανθρώπινη ευφυΐα διατυπώνει μόλις μια πληροφορία καταγράφεται . Η ανθρώπινη φαντασία στο μεγαλείο της για να ακυρώσει, συμπληρώσει , ανατρέψει , διαφοροποιήσει , περιορίσει, αυξήσει, μετασχηματίσει , μετατρέψει, αλλάξει, συνδυάσει κ.ο.κ. Και αυτό είναι εξέλιξη και να θυμάστε . Είμαστε ακόμη στην αρχή.